Annonce
112

32-årig sigtet nægter drab, men erkender vold med døden til følge

Politiet havde spærret dele af Klovenhøjvej af i løbet af søndagen efter fundet af liget af en 71-årig kvinde. Foto: Peter Hald
En 32-årig mand blev søndag ved Retten i Horsens varetægtsfængslet i fire uger efter at være blevet sigtet for at have dræbt en 71-årig kvinde i Brædstrup. Han nægter sig skyldig, men erkender vold med døden til følge.

Horsens: En 32-årig mand blev søndag aften fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Horsens, hvor han blev varetægtsfængslet frem til 16. august. Han er sigtet for drabet på en 71-årig kvinde i Brædstrup begået mellem lørdag midnat og søndag klokken 07.47.

Den 32-årige mand nægtede sig skyldig i manddrab, men erkendte vold med døden til følge.

Den sigtede, der var iført badesandaler og blå dna-dragt, var rolig, og svarede i roligt tempo på dommerens spørgsmål.

Efter sigtelsen blev oplæst, og manden ved hjælp af sin forsvarer erklærede sig uskyldig i drabet på den 71-årige kvinde, men til gengæld erkendte vold med døden til følge, anmodede anklageren om lukkede døre. Han begrundede det med sagens alvor, at det endnu er på et meget tidligt tidspunkt i sagen, hvor der blandt andet mangler ransagning af sigtedes telefon og yderligere afhøringer.

Dommeren valgte at følge anklagerens anmodning, hvorefter pressen forlod retslokalet.

Annonce
En båre blev kørt ud fra huset og ind i Falck-bilen ved 15-tiden. Foto: Peter Hald

Anholdt en halv time efter fund af lig

Søndag morgen kl. 07.18 modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om en livløs person i en bolig i Brædstrup. Det viste sig, at der var tale om en 71-årig kvinde, som blev fundet på sin hjemadresse.

Allerede klokken 07.48 anholdt politiet den 32-årige mand, der blev sigtet for manddrab og søndag aften fremstillet i retten i Horsens.

Den sigtede har ifølge vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi tilknytning til kvinden, men hvilken har politiet ikke oplyst. Den 32-årige er tilmeldt folkeregistret i Nordjylland.

De pårørende var underrettet om dødsfaldet, da Sydøstjyllands Politi søndag klokken 11 briefede pressen om sagen, men ellers var oplysningerne om sagen sparsomme.

Det har efterfølgende vist sig, at kvinden blev fundet i sin bolig på Klovenhøjvej, som var delvist afspærret, mens efterforskere arbejdede på sagen. Ved 15-tiden forlod en ambulance stedet efter en båre var løftet ind i ambulancen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];