Annonce
112

32-årig sigtet nægter drab, men erkender vold med døden til følge

Politiet havde spærret dele af Klovenhøjvej af i løbet af søndagen efter fundet af liget af en 71-årig kvinde. Foto: Peter Hald
En 32-årig mand blev søndag ved Retten i Horsens varetægtsfængslet i fire uger efter at være blevet sigtet for at have dræbt en 71-årig kvinde i Brædstrup. Han nægter sig skyldig, men erkender vold med døden til følge.

Horsens: En 32-årig mand blev søndag aften fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Horsens, hvor han blev varetægtsfængslet frem til 16. august. Han er sigtet for drabet på en 71-årig kvinde i Brædstrup begået mellem lørdag midnat og søndag klokken 07.47.

Den 32-årige mand nægtede sig skyldig i manddrab, men erkendte vold med døden til følge.

Den sigtede, der var iført badesandaler og blå dna-dragt, var rolig, og svarede i roligt tempo på dommerens spørgsmål.

Efter sigtelsen blev oplæst, og manden ved hjælp af sin forsvarer erklærede sig uskyldig i drabet på den 71-årige kvinde, men til gengæld erkendte vold med døden til følge, anmodede anklageren om lukkede døre. Han begrundede det med sagens alvor, at det endnu er på et meget tidligt tidspunkt i sagen, hvor der blandt andet mangler ransagning af sigtedes telefon og yderligere afhøringer.

Dommeren valgte at følge anklagerens anmodning, hvorefter pressen forlod retslokalet.

Annonce
En båre blev kørt ud fra huset og ind i Falck-bilen ved 15-tiden. Foto: Peter Hald

Anholdt en halv time efter fund af lig

Søndag morgen kl. 07.18 modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om en livløs person i en bolig i Brædstrup. Det viste sig, at der var tale om en 71-årig kvinde, som blev fundet på sin hjemadresse.

Allerede klokken 07.48 anholdt politiet den 32-årige mand, der blev sigtet for manddrab og søndag aften fremstillet i retten i Horsens.

Den sigtede har ifølge vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi tilknytning til kvinden, men hvilken har politiet ikke oplyst. Den 32-årige er tilmeldt folkeregistret i Nordjylland.

De pårørende var underrettet om dødsfaldet, da Sydøstjyllands Politi søndag klokken 11 briefede pressen om sagen, men ellers var oplysningerne om sagen sparsomme.

Det har efterfølgende vist sig, at kvinden blev fundet i sin bolig på Klovenhøjvej, som var delvist afspærret, mens efterforskere arbejdede på sagen. Ved 15-tiden forlod en ambulance stedet efter en båre var løftet ind i ambulancen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod jo med 38 medarbejdere, der havde 38 forskellige måder at gøre tingene på

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce