Annonce
Horsens

31-årig varetægtsfængslet: Sigtet for besiddelse af 1,5 kg amfetamin

En 31-årig horsensianer blev fredag varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Horsens sigtet for at have været i besiddelse af 1,5 kg amfetamin med henblik på overdragelse. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Fredag nægtede en 31-årig mand sig skyldig ved Retten i Horsens, da han i et grundlovsforhør blev sigtet for at have været i besiddelse af 1,5 kg amfetamin med henblik på overdragelse.

Horsens: En 31-årig mand fra Horsens blev fredag for lukkede døre ved Retten i Horsens varetægtsfængslet i fire uger.

Manden er sigtet for at have været i besiddelse af 1,5 kg amfetamin med henblik på overdragelse.

En sigtelse, han kun delvis er enig i, hvorfor han nægtede sig skyldig i retten.

Annonce

Delvis tilståelse

Anholdelsen af den 31-årig horsensianer trækker ifølge Folkebladets oplysninger tråde til et større narko-kompleks i Horsens, der er ved at blive efterforsket af politiet. I den forbindelse sidder i forvejen en 43-årig mand varetægtsfængslet på syvende måned, og det er netop den mand, den 31-årige horsensianer ifølge sigtelsen har købt de 1,5 kg amfetamin af. Derudover er en 36-årig mand fra Horsens i juli blevet idømt fem års fængsel for at have solgt amfetamin i sagen, ligesom politiet tidligere har oplyst, at en 31-årig mand fra Østjylland har siddet varetægtsfængslet i samme sag siden maj.

Ifølge sigtelsen var den 31-årige horsensianer i besiddelse af amfetaminen på en adresse i det østlige Horsens i en periode frem til 29. januar i år. En udlægning, han kun erklærede sig delvis skyldig i under grundlovsforhøret.

Her forklarede hans advokat, inden dørene blev lukket, at den 31-årige horsensianer tilstod at have købt amfetaminen, men han påstod, at mængden var mindre end 1,5 kg, ligesom besiddelsen kun delvist var med henblik på videresalg. En del af amfetaminen var således ifølge den 31-årige horsensianer tiltænkt eget forbrug.

Af hensyn til den videre efterforskning blev pressen herefter forvist fra retslokalet, men ifølge sagens anklager Anna Holm Christensen, blev den 31-årige horsensianer varetægtsfængslet i fire uger som følge af det, der kom frem under grundlovsforhøret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce