Annonce
Horsens

31-årig varetægtsfængslet: Sigtet for besiddelse af 1,5 kg amfetamin

En 31-årig horsensianer blev fredag varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Horsens sigtet for at have været i besiddelse af 1,5 kg amfetamin med henblik på overdragelse. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Fredag nægtede en 31-årig mand sig skyldig ved Retten i Horsens, da han i et grundlovsforhør blev sigtet for at have været i besiddelse af 1,5 kg amfetamin med henblik på overdragelse.

Horsens: En 31-årig mand fra Horsens blev fredag for lukkede døre ved Retten i Horsens varetægtsfængslet i fire uger.

Manden er sigtet for at have været i besiddelse af 1,5 kg amfetamin med henblik på overdragelse.

En sigtelse, han kun delvis er enig i, hvorfor han nægtede sig skyldig i retten.

Annonce

Delvis tilståelse

Anholdelsen af den 31-årig horsensianer trækker ifølge Folkebladets oplysninger tråde til et større narko-kompleks i Horsens, der er ved at blive efterforsket af politiet. I den forbindelse sidder i forvejen en 43-årig mand varetægtsfængslet på syvende måned, og det er netop den mand, den 31-årige horsensianer ifølge sigtelsen har købt de 1,5 kg amfetamin af. Derudover er en 36-årig mand fra Horsens i juli blevet idømt fem års fængsel for at have solgt amfetamin i sagen, ligesom politiet tidligere har oplyst, at en 31-årig mand fra Østjylland har siddet varetægtsfængslet i samme sag siden maj.

Ifølge sigtelsen var den 31-årige horsensianer i besiddelse af amfetaminen på en adresse i det østlige Horsens i en periode frem til 29. januar i år. En udlægning, han kun erklærede sig delvis skyldig i under grundlovsforhøret.

Her forklarede hans advokat, inden dørene blev lukket, at den 31-årige horsensianer tilstod at have købt amfetaminen, men han påstod, at mængden var mindre end 1,5 kg, ligesom besiddelsen kun delvist var med henblik på videresalg. En del af amfetaminen var således ifølge den 31-årige horsensianer tiltænkt eget forbrug.

Af hensyn til den videre efterforskning blev pressen herefter forvist fra retslokalet, men ifølge sagens anklager Anna Holm Christensen, blev den 31-årige horsensianer varetægtsfængslet i fire uger som følge af det, der kom frem under grundlovsforhøret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

HIC klar til pokalfinalen

Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];