Annonce
Horsens

Se video: 31-årig med tourettes går 200 dages baglænstur mod mobning

200 dage til fods, fra Skagen til Helsingør - baglæns. 31-årige Nicolai Aagaard går baglæns mod mobning, på dag 56 nåede han til Horsens

Horsens: For 31-årige Nicolai Aagaard har mobning altid været en del af hverdagen i skolen. Han var bare et nemt offer, Siger han.

Vi møder Nicolai på en terrasse i en villa i Lund. Han har en kop kaffe i hånden, dagens første griner han. Nicolai Aagaard har nemlig overnattet i et shelter i Lundum, inden turen gik mod Horsens, hvor han blev spottet og inviteret indenfor på kaffe på vejen. Han er i gang med at tilbagelægge over 200 dages gåtur gennem Danmark med sin barnevogn - baglæns.

- Jeg vender mobning ryggen og prøver at gøre opmærksom på det ved at gøre noget, der ikke er andre, der har gjort før, fortæller han.

Annonce
31-årige Nicolai Aagaard har stort set alt i sin barnevogn, som er hans trofaste følgesvend på baglænsturen fra Skagen til Helsingør. Især powerbanks og mundbind fylder godt op. Foto: Dorthea Dittmer

Nicolai Aagaard har Tourettes syndrom og ticks. Han siger forskellige ord, nogle er gentagelser af ord, der bliver sagt i samtalen, andre kommer mere ud af det blå. Men de kommer hele tiden, og i slipstrømmen af at være anderledes har mobningen altid fulgt ham.

- Jeg kan huske i skolen engang, der var der to ældre elever, som tvang mig til at kysse deres fødder. Ellers ville jeg få tæsk. Jeg prøvede at komme væk, men kunne ikke, derfor endte jeg med at kysse deres fødder, siger han og tilføjer:

- Jeg ved egentlig ikke hvorfor, jeg var nok bare et nemt offer.

Siden 16. april har Nicolai Aagaard vendt mobning ryggen - i bogstaveligste forstand. Han startede sin baglænstur gennem Danmark i Skagen og regner med at slutte af i Helsingør, hvor han bor, omkring midten af november. Til den tid håber han på, at så mange som muligt har lagt mærke til ham og hans budskab.

- Jeg prøver at være influencer. De fleste almindelige influencere tænker kun på sig selv, jeg tænker på hvordan jeg kan hjælpe andre.

Ud over baglænsturen bruger Nicolai Aagaard også sin kendisfaktor på de sociale medier. Og at dømme ud fra de glade tilråb en flok nysgerrige børn på den anden side af vejen, så er han ved at være et velkendt ansigt.

- De kan nok kende mig, griner han, mens han vinker tilbage og fortæller, at blandt andet det sociale medie TikTok er et af de steder, han vil at fange de unge.

Sidespejlene på barnevognen er vigtigste hjælpemiddel på baglænsturen. - Jeg kan se det hele , både tæt på og langt fra, og jeg er kun faldet en gang, lyder det fra Nicolai Aagaard. Foto: Dorthea Dittmer

- Nogen siger bare nåh, men der er også andre, som synes, det er imponerende, det jeg gør. Jeg prøver jo at snakke med børnene om mobning, og nogle gange kommer jeg til at sige nogle ord, som ikke er med vilje jo, men så lærer de også om Tourettes.

Nicolai Aagaard har omkring 150 dage og i omegnen af 400 kilometer tilbage af sin tur. Slidte sko og ømme lægge følger med, men forhåbentlig gør alle anstrengelserne en forskel.

- Jeg kan ikke stoppe mobning ved at gå baglæns, det ved jeg godt. Men jeg kan sætte fokus på det og måske inspirere til at lade være. Jeg håber, at næste gang nogen er ved at mobbe, så tænker de sig lige om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Horsens Frejas første nederlag

Annonce