Annonce
Ikast-Brande

300.000 kroner til Danmarks største street sport-forening

Urban Street Zone er blevet Danmarks største street sport-forening. Fra 2018 til 2019 er foreningens medlemstal vokset fra 235 til 1364. Det svarer til en vækst på 480 procent. Arkivfoto: Martin Ravn
Kommunen giver gadesport-foreningen Urban Street Zone et ekstraordinært udviklingstilskud på 300.000 kroner over de kommende to år.
Annonce

Brande: Efter at have afholdt et virtuelt møde med foreningen besluttede Ikast-Brande Kommunes kultur- og fritidsudvalg på sit seneste møde at bevilge street sport-foreningen Urban Street Zone (USZ) et ekstraordinært udviklingstilskud på 300.000 kr. over de kommende to år.

Urban Street Zone (USZ) har tidligere løbet panden imod muren i forhold til Folkeoplysningsudvalget, som i januar for tredje gang gav afslag på foreningens ansøgning om lokaletilskud til hal 2 med den begrundelse, at det ville medføre en merudgift for udvalget. I stedet anbefalede Folkeoplysningsudvalget, at USZ gik i dialog med Kultur- og fritidsudvalget på baggrund af den masterplan, foreningen har fået udarbejdet for dens fremtidige udvikling.

Af planen fremgår det, at USZ frem mod 2022 ønsker at inddrage de resterende tre haller på adressen på Mylius-Erichsensvej, så man når op på fem haller i alt.

Det er imidlertid ikke en gratis omgang: Ifølge foreningens eget budget vil det medføre en stigning i de årlige lokaleomkostninger til knap 1,6 mio. kr. inkl. moms, en omkostning Urban Street Zone vil være berettiget til at få refunderet op til 75 procent af, såfremt Folkeoplysningsudvalget kan godkende det. Dertil kommer øvrige tilskud som f.eks. aktivitetstilskud og lederuddannelsestilskud.

I løbet af 2019 har USZ i alt modtaget ca. 250.000 kr. i kommunale tilskud.

Urban Street Zone havde selv udtrykt ønske om at blive betragtet som en selvejende hal og modtage et fast årligt driftstilskud. I så fald ville foreningen fremover skulle henhøre under kultur- og fritidsudvalget, men det sagde udvalget nej til: USZ skal forblive under Folkeoplysningsudvalget, idet der er tale om en forening. Til gengæld bevilgede udvalget et ekstraordinært udviklingstilskud på 300.000 kr. til foreningen over de kommende to år.

Annonce

Danmarks største

Beslutningen kommer tidsmæssigt i umiddelbar forlængelse af, at Rullesport Danmark, der er specialforbund for en lang række street sportsgrene, har offentliggjort en solid vækst i medlemstallet fra 2018 til 2019.

På landsplan er medlemstallet vokset med 73 procent, og særligt en forening driver væksten: Urban Street Zone i Brande.

Fra 2018 til 2019 er foreningens indberettede medlemstal vokset fra 235 til 1364. Det svarer til en vækst på 480 procent (!, og dermed er Urban Street Zone nu både Danmarks største forening indenfor street sport målt på antallet af medlemmer og den forening, der har oplevet størst vækst i 2019, uanset om man måler i procent eller antal medlemmer.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Skolernes underskud bliver mindre

Horsens

Nu skal du bestille tid for at blive corona-testet i Horsens

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce