Annonce
Horsens

30 børn på ferie med Dansk Folkehjælp

15 børnefamilier fra Horsens er sendt på ferie i Blokhus med Dansk Folkehjælps afdeling i Horsens. Arkivfoto

Horsens: Alle 45 feriegæster i Blokhus er en del af Dansk Folkehjælp i Horsens’ ferie-tilbud, som hvert år giver 15 børnefamilier mulighed for et tiltrængt afbræk fra hverdagen. Familier, der ikke selv har råd til at komme på ferie.

For alle børn har ret til at få gode ferieminder. Men for familier, som ikke har råd til at tage nogen steder hen, kan ordet sommerferie give ondt i maven og søvnløse nætter, mener man hos Dansk Folkehjælp.

- Vi finder det vigtigt, at børn får mulighed for at komme på ferie, det styrker børnenes selvværd, siger Svend Aage Hansen fra Dansk Folkehjælp i Horsens.

Og der kan være mange grunde til, at familier ikke selv har råd til at tage på ferie, men fælles for de Horsens-familier, som lige nu er i Blokhus, er, at de er enlige forsørgere, der er på offentlig ydelse.

Det er midler fra Arbejdsmarkedets feriefond samt private sponsorer i Horsens, der finansierer ferieopholdet.

Ansøgninger til feriehjælp skal sendes i april, og for at komme i betragtning skal forældrene være på overførselsindkomst eller SU og have hjemmeboende børn under 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

HIC

Mestrene satte HIC på plads

Annonce