Annonce
Horsens

30-årig fængslet efter syv tyverier på én nat

En politihund opsnusede den mistænkte i en have, hvor han blev anholdt kort efter, tyverierne var blevet anmeldt. Arkivfoto: Nils Svalebøg
En mand fra Horsens blev tirsdag sendt bag lås og slå i 14 dage. Det var ifølge politiet især villaer og garager i et kvarter i Østbirk, han slog til mod.
Annonce

Østbirk: Hele syv tyverier blev der anmeldt i løbet af aftenen og natten til tirsdag. De fleste foregik inden for et tidsrum på 30 minutter på Præstemarken i Østbirk.

Samme nat lykkedes det dog politiet at anholde en 30-årig mand fra Horsens-området. Han blev fanget i en have i kvarteret, hvor en politihund stoppede ham under et forsøg på at flygte, og tirsdag eftermiddag blev den 30-årige så fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Horsens.

Han passede på det signalement, som flere af de forudrettede havde af en tyv, der bar mørkt tøj - samt en sort dynejakke, som den 30-årige også havde på i retten.

Ved anholdelsen mente politiet, at han var påvirket af stoffer, da han talte utydeligt og havde problemer med sin balance. I retten var han dog klar nok i mælet til at nægte sig skyldig.

Annonce

DNA fundet flere steder

Ifølge politiet havde tyven banket på ruder flere steder for at se, om folk var hjemme, og det var her, flere vidner opdagede ham.


Jeg ved godt, hvad jeg har lavet i min fortid, men det er netop fortid for mig.

Den 30-årige sigtede


Tyven var desuden brudt ind i flere garager på Præstemarken og havde på et tidspunkt efter kl. 23.25 også været forbi en garage på Industrivej, ligesom han angiveligt brød ind hos Østbirk Skytteforening.

Gerningsmandens togt begyndte ifølge politiet på Industrivej med en knust rude ind til en garage. Der blev ikke umiddelbart stjålet noget, men politiet fandt en tømt energidrik og flere fingeraftryk fra tyven på den knuste rude, så de nu kan DNA-undersøge, om de den 30-årige var på stedet.

Annonce

Set i en villa

Herefter skulle tyven have bevæget sig hen til Østbirk Skytteforening og igen slået en rude ind. Der er ikke overblik over, om der blev stjålet noget, men der blev igen fundet DNA af tyven, da han kom til at bløde.

Herefter gik turen til Præstemarken, hvor de sidste fem tyverier fandt sted.

Tyven brød ind i garager og stjal blandt andet en motorsav og et blandingsbatteri, og han var tilsyneladende også inde i en enkelt villa, da han blev set derinde af en af de personer, som har anmeldt tyven.

Politiet blev alarmeret og satte en hund ind for at finde spor, og det gjorde den hurtigt. I første omgang førte sporet til den 30-årige mands bil. Eftersøgningen fortsatte, og kl. 4.30 blev den sigtede så fundet i en have i nabolaget.

Annonce

Skulle mødes med sin kammerat

Han forklarede, at han var i Østbirk for at overføre penge til en kammerat, men hans mobil løb tør for strøm, og da han ifølge egne oplysninger ikke er kendt i byen, vidste han ikke, hvor han skulle finde sin kammerat.

Da den 30-årige mand blev anholdt, havde han ikke nogen af de stjålne genstande på sig, men nogle af dem var smidt i hække rundt omkring på Præstevænget, heriblandt blandingsbatteriet og motorsaven.

Annonce

Er tidligere dømt for tyveri

- Jeg ved godt, hvad jeg har lavet i min fortid, men det er netop fortid for mig, sagde den 30-årige i retten om tyverier, han tidligere har begået.

Netop de tidligere tyverier var imidlertid en af årsagerne til, at han blev varetægtsfængslet i 14 dage, da retten mente, at der med en løsladelse var risiko for, at han ville begå ny kriminalitet.

Fængslingen blev også begrundet med, at tyven efterlod DNA flere steder, så det kan be- eller afkræftes, om han var på gerningsstederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce