Annonce
Hedensted

Nystartet købmands omsætning er sendt til vejrs i coronakrisen: Kunder vælger store butikker fra

30-årige Brian Hedegård, indehaver af Min Købmand i Stenderup, lægger ikke skjul på, at livet som selvstændig købmand er en succes i øjeblikket, hvor kunderne strømmer ind i forretningen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
30-årige Brian Hedegård åbnede i august Min Købmand i Stenderup. Han lægger ingenlunde skjul på, at livet som selvstændig købmand topper i øjeblikket, hvor den daglige omsætning når uanede højder.

Stenderup: - Der er vel kun én ting, der er bedre at være end selvstændig købmand i øjeblikket - og dét er at være producent af håndsprit.

Således ytrer 30-årige Brian Hedegård, indehaver af Min Købmand i Stenderup, sig om sit erhverv, der i de seneste uger har ført til enkelte dage med over dobbelt så stor omsætning som vanligt.

- Der var en periode i sidste uge, hvor folk handlede rigtig, rigtig meget. Der gik vi fra at lave omkring 30.000 til 70.000 på én dag, og det kan man altså tydeligt mærke som lille og selvstændig købmand, siger Brian Hedegård, der slog dørene op i Stenderup i august – og forinden var souschef i Min Købmand i Daugård, der bliver drevet af hans storebror.

Der var en periode i sidste uge, hvor folk handlede rigtigt, rigtigt meget. Der gik vi fra at lave omkring 30.000 til 70.000 på én dag, og det kan man altså tydeligt mærke som lille og selvstændig købmand.

Brian Hedegård, indehaver af Min Købmand i Stenderup.

David slår Goliat

En af de væsentligste grunde til den nuværende succes er ifølge Brian Hedegård, at danskerne i stigende grad vælger større supermarkeder fra - til fordel for de mindre købmænd, som han selv.

- Der er mange, der kommer ind og fortæller mig, at de egentlig havde planlagt at handle i Rema eller Bilka, men at der simpelthen var for mange mennesker til, at de ville løbe den risiko, hvorfor de hellere vil herind, hvor det er stille og roligt, fortæller den 30-årige købmand, der i øjeblikket bestiller mindst dobbelt så mange varer hjem som normalt.

- Friskvarer som brød, grønt, kød, pålæg og mælk får jeg normalt leveret tre gange i ugen, men det får jeg leveret fem gange nu. Selvom jeg får et større antal varer hjem ad gangen, så er det nødvendigt med de to ekstra leveringsdage for at sikre kvaliteten og holdbarhed på de varer, jeg sælger, siger han.

Annonce

Levering til døren

Der er dog ikke alle beboere i Stenderup og omegn, der tager bilen, cyklen eller gåbenene for at fylde indløbsposerne i øjeblikket, hvor frygten for coronasmitte breder sig i befolkningen.

Derfor tilbyder Brian Hedegård at levere mel, havregryn, toiletpapir og andre varer hjem til døren, hvilket enkelte benytter sig af.

Et tiltag, den 30-årige købmand længe har funderet over at indføre - også inden coronaudbruddet.

- Jeg fik en firmabil for et par uger siden med henblik på at udbringe, og jeg har været i gang med at opbygge en webshop, hvorfra det skal være muligt at bestille varerne. Hele den her coronakrise har sat projektet lidt på standby, men det er planen at lancere webshoppen indenfor den nærmeste fremtid, fortæller Brian Hedegård, der dog stadig ser størst gevinst ved de kunder, der møder fysisk op på Bråvej 7 i Stenderup.

- Jeg har spurgt kunderne, om de foretrækker at få varerne leveret, men langt de fleste vil hellere herned for at handle. At man lige kan få en snak med personalet, møde sin nabo eller andre fra byen, man ikke lige har talt med i noget tid, er ligesom charmen ved en lokal købmand, siger Brian Hedegård, der pointerer, at webshoppen primært er tiltænkt ældre mennesker, der bor længere væk fra bymidten - og ikke lige har muligheden for at tage bilen ud for at handle.

Brian Hedegård (t.v), der tidligere var souchef i brorens Min Købmand i Daugård, får i disse dage leveret over dobbelt så mange varer hjem som normalt. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Der var nærmest en folkefest, da Brian Hedegård slog dørene op for Min Købmand i Stenderup 30. august. Også i øjeblikket møder han stor opbakning, da kunderne i stigende grad vælger større supermarkeder fra - og i stedet vender snuden mod de mindre købmænd. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce