Annonce
112

30-årig banket med koben af ukendt mand

Arkivfoto: Michael Bager
Voldsmand gemte sig bag en halsedisse, da han overfaldt en 30-årig mand. Ofret har ingen idé til motivet.

Horsens: Sydøstjyllands Politi efterlyser vidner til en voldssag i Gothersgade i Horsens onsdag aften mellem kl. 18.30 og 18.40.

Her blev en 30-årig mand fra Horsens tilsyneladende helt umotiveret overfaldet og tæsket med et koben af en ukendt mand.

Ifølge politikommissær Mich Klausen havde den 30-årige mand netop parkeret sin bil, en sølvgrå Ford Fiesta, ud for Gothersgade 39, da han blev overfaldet.

Gerningsmanden slog ham otte-ni gange med et koben på kroppen, arme og ben, inden han sluttede af med at stikke ham et knytnæveslag i ansigtet. Herefter løb gerningsmanden fra stedet i retning mod Haraldsgade.

Ofret er ikke kommet alvorligt til skade, oplyser politiet.

Han fik ødelagt sin dynejakke og har været til tjek på skadestuen.

Annonce

Brugte halsedisse som maskering

Ifølge Mich Klausen har den 30-årige ingen anelse om, hvorfor han blev overfaldet.

- Har har forklaret, at der ikke er noget motiv, fortæller Mich Klausen.

Gerningsmanden er beskrevet som en mand på omkring 25 år, cirka 180 cm, spinkel og lys i huden.

Han var iført en sort hættetrøje, sorte joggingbukser med en hvid stribe langs siden, måske Adidas-bukser, og så brugte han en halsedisse som maskering.

Han medbragte et koben, som muligvis var malet sort.

Politiet hører meget gerne fra vidner i sagen. Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvor skal pædagogerne komme fra?

Et vigtigt skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Sådan beskriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil resultatet af den aftale, som regeringen har indgået med støttepartierne fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Aftalen sikrer 1,6 milliarder kroner ekstra til landets kommunale børnehaver og vuggestuer frem mod 2025. Første del af puljen på 500 millioner kroner er på vej ud i kommunerne om meget kort tid. Pengene er øremærket til mere personale, så "børnene får den opmærksomhed, de har fortjent" som ministeren udtaler i en pressemeddelelse. Og det er mere end blot tomme ord. Kommunerne skal nemlig bevise, at de har brugt pengene på netop mere personale, og samtidig skal kommunerne dokumentere, at de flere voksne i daginstitutionerne ikke må føre til et fald i andelen af uddannede pædagoger. Man kan med andre ord ikke blot bruge pengene på uuddannede pædagogmedhjælpere for at få flest mulige hænder for pengene. De 500 millioner kroner er fordelt efter antallet af børn i 0-5 års alderen. De ekstra millioner betyder dog også, at det bliver lidt dyrere for forældrene at få deres børn passet. Ifølge SF's Jakob Mark bliver det dog ikke et problem, idet han mener, at mange forældre er villige til at betale mere for flere hænder omkring deres børn, hvilket han meget vel kan have ret i. På et budgetborgermøde i Odder i efteråret var der i hvert fald flere forældre, der spurgte, hvorfor kommunen ikke bare satte taksterne op, hvis der manglede penge. Svaret var, at det kan man ikke, fordi kommunerne ifølge loven kun kan sende 25 procent af prisen for en vuggestue- eller børnehaveplads videre til forældrene. Det betyder så, at forældrene nu skal betale lidt ekstra for de millioner, regeringen har fundet til kommunernes daginstitutioner. Spørgsmålet bliver bare, om man kan finde det antal uddannede medarbejdere, der skal til for at leve op til regeringens aftale. Ifølge tal fra pædagogernes fagforening, BUPL, var der i december 2019, hvad der svarer til mindre end 70 fuldtidsledige pædagoger i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner tilsammen. Dertil kommer selvfølgelig pædagogiske assistenter. Alene i Horsens regner man med, at der kan ansættes mindst 35 flere voksne allerede i år. I Odder bliver der kun penge til en lille håndfuld, mens Hedensted får råd til cirka det dobbelte. Der skal med andre ord også kigges på, hvor de mange flere hænder skal komme fra.

Annonce