Annonce
Hedensted

28-årige Rasmus har arbejdet i naturen i fire år: Jeg skal bæres væk fra mit arbejde

28-årige Rasmus Krogh Nygaard har været skovfoged hos Skovdyrkerforeningen Syd i fire år. Et arbejde, han ikke vil bytte for noget andet. Foto: Mads Dalegaard
28-årige Rasmus Krogh Nygaard har arbejdet som skovfoged i fire år, men kærligheden til naturen har været der hele livet.

Hornsyld: - Når man er ansat som skovfoged, plejer man at hænge ved, indtil man skal bæres derfra. Og sådan bliver det også for mig.

Således fortæller 28-årige Rasmus Krogh Nygaard, der blev uddannet som skovfoged i 2016, og som lige siden har været ansat hos Skovdyrkerforeningen Syd, som er en af fem skovdyrkerforeninger i Danmark.

Tour de Hedensted - Hornsyld

Hornsylds 1621 indbyggere kan i løbet af året deltage i festlige arrangementer som Bierfest, Kjørmesfest og byfesten, som samler hele byen til aktiviteter som torvedag, ølsmagning og vandreture.

Byen har to folkeskoler: Hornsyld Skole, som har elever fra 0. til 6. klasse - og Skolen i Midten med elever fra 7. til 9. klasse.

Hornsyld råder over én af Hedensted Kommunes tre svømmehaller, som kan findes i Hornsyld Idrætscenter.

Selvom et job som skovfoged for mange måske ikke lyder som det helt oplagte karrierevalg, så var det for Rasmus Krogh Nygaard den helt naturlige vej at gå.

Annonce

- Jeg er opvokset med natur og skovbrug, og det har altid fyldt en stor del af min hverdag. Det er et arbejde, der passer rigtigt godt sammen med mine fritidsinteresser, og der er intet, jeg hellere vil, fortæller Rasmus Krogh Nygaard, der bor med hustruen Cecilie og deres knap toårige datter Asta på en stor gård i Bråskov, som de netop er flyttet til fra en mindre gård i Hornum.

Rådgivning og skovplantning

Den grundlæggende del af Rasmus Krogh Nygaards arbejde består i at rådgive ejere af skov- og naturarealer om alt fra skovdrift til jagt og vildtpleje - samt bistå dem med køb og salg af råtræ og flis.


Det er et arbejde, der passer rigtigt godt sammen med mine fritidsinteresser, og der er intet, jeg hellere vil.

Rasmus Krogh Nygaard


Alle 11 skovfogeder i Skovdyrkerforeningen Syd har ét fagområde, og mens det for nogle af kollegaerne enten er ekspertise indenfor flis eller afsætning af juletræer, så er det for Rasmus Krogh Nygaards vedkommende skovrejsning, hvor han hjælper foreningens medlemmer med at undersøge, hvorvidt de må plante skov det sted, de ønsker, tilskudsansøgninger til tilplantningsplaner og selve skovplantningen.

Rasmus Krogh Nygaard hjælper blandt andet foreningens medlemmer med tilskudsansøgninger til tilplantningsplaner og selve skovplantningen. Foto: Mads Dalegaard

Et arbejde, som kun er blevet mere væsentligt gennem årene, eftersom klimaet har vundet større og større indpas i danskernes bevidsthed.

- Lige nu er det totalt hot at plante træ og gøre noget godt for naturen. Der bliver flere og flere, som bekymrer sig for naturlivet, og sådan tror jeg, det vil vare ved lang tid frem, siger Rasmus Krogh Nygaard, der blandt andet peger på, at coronapandemien kan have medvirket til at få endnu flere danskere til at spærre øjnene op for de grønne og værdifulde skovområder.

Annonce

Langsigtede gevinster

Derfor understreger Rasmus Krogh Nygaard, at hans arbejde er essentielt både nu og langt ud i fremtiden.

- Det er utvivlsomt en langsigtet arbejdsplads. Dét træ, jeg eksempelvis høster nu og sælger, er træ, som min forgænger har passet og plejet gennem 100 år. Det er derfor vigtigt at huske på, at når vi planter et træ, så er det ikke kun til os selv, men også til vores efterkommere, og det er derfor ikke nødvendigvis noget, som vi selv ender med at få glæde af, siger han.

Men glæde får den 28-årige skovfoged til gengæld af sit arbejde. Og det vil han få, indtil han bliver båret derfra.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Annonce