Annonce
Kultur

27-årig klar med adresse og åbningsdato: Her åbner Horsens' ny kulturcafé

27-årige Julie Due Steffensen har denne sommer taget tilløb til åbningen af sin ny kulturcafé. Hun har blandt andet fortalt om Grus-konceptet ved flere åben baggård-arrangementer, og på den netop afviklede festival Wall of Sound på Fængslet kuraterede hun talkscenen under titlen Grus-talks. Nu veksler hun "snak" til handling. Lejekontrakten på cafélokalerne er underskrevet, og næste skridt bliver virkeliggørelsen af hendes drøm om en smeltedigel for byens hverdagskultur. Arkivfoto: Søren E. Alwan
"Hurra for hverdagen i Horsens", lyder sloganet bag den café, som Julie Due Steffensen åbner 1. november.

Horsens: 1. november får Horsens officielt endnu en café, og den kommer til at ligge i Kongensgade 10.

Her har Julie Due Steffensen, der er ophavskvinde til kulturkonceptet Grus, netop underskrevet en lejekontrakt for de lokaler, der indtil for nylig husede livsstilsbutikken Maison Unik.

Livsstil vil der fremover også være masser af på matriklen, men nu i form af den 27-åriges ambition om at skabe en lokal smeltedigel for blandt andet musik, foredrag, workshops, udstillinger, markeder og lokalefælleskaber i et cafémiljø.

- Det er så fedt, at beslutningen om at åbne i Kongensgade endelig er truffet. Nu skal rummene bare gøres flotte - og det bliver de, siger Julie Due Steffensen, som i længere tid har bokset med sin idé, som hun finansierer af egen lomme.

Annonce

... jeg er faktisk glad for at være endt i et lidt industrielt miljø mellem et solcenter og en frisørbutik. Jeg håber, det vil tiltale folk, at cafeen får en helt nede på jorden-atmosfære.

Julie Due Steffensen, kulturcafé-ejer i Kongensgade

Hurra for hverdagen i Horsens

Grus-caféen åbner under sloganet "Hurra for hverdagen i Horsens", og bag ordene ligger hendes tanker om at samle alle de små "hverdagskulturelle" oplevelser, der er med til at binde byen sammen, på ét sted.

- Det, der bliver det spændende, er, at jeg gerne vil lave en kulturændring i Horsens omkring den måde, man tænker kultur på; at man skal tage pænt tøj på og komme sent hjem. Der findes anden kultur; en hverdagskultur, hvor man godt kan gå til et spændende foredrag, inden man tager på arbejde om morgenen, eller man kan tage til et arrangement lige efter jobbet og stadig nå hjem til 21-nyhederne, har hun forklaret om sit koncept.

En bydel i udvikling

I forhold til byens øvrige cafémiljøer er placeringen i Kongensgade ikke for nuværende den mest centrale i Horsens.

Til gengæld ligger gaden, der forbinder banegården og den nyrenoverede Andreas Steenbergs Plads med Søndergade, i et område, der i de kommende år formentlig vil udvikle sig til et af Horsens mere levende kvarterer.

Et nyt campus-område for op mod 8000 studerende er på vej, og de i dag nøgne arealer omkring banegården skal byudvikles.

Senest har et politisk flertal desuden besluttet, at spillestedet KulisseLageret og ungdomskulturhuset Det Gule Pakhus skal flytte sammen i et nyt musik- og kulturhus i området ved nærliggende Madevej, og dermed er der udsigt til nyt liv i nabolaget.

Det perspektiv har også spillet med i Julie Due Steffensens overvejelser om at rykke ind i Kongensgade, forklarer hun.

Nede på jorden-atmosfære

Alt dét er dog stadig fremtidsmusik i nummer 10, og i første omgang fokuserer den 27-årige caféejer på at gøre lokalerne klar.

- Det er dejlige, lyse rum, og jeg er faktisk glad for at være endt i et lidt industrielt miljø mellem et solcenter og en frisørbutik. Jeg håber, det vil tiltale folk, at cafeen får en helt nede på jorden-atmosfære, siger hun.

Ud over selve indretningen er hun i gang med finde de personer, som ventes at få værksted eller kontor på stedet. Derudover skal tiden frem mod den officielle åbning bruges på at tilrettelægge nogle af de faste programpunkter, hun vil have i cafeen; et af dem er allerede på plads: en tøjbyttehandel, som man i øvrigt kan opleve en snigpremiere på 12. oktober, hvor rummene første gang skal testes som café inden "den store åbning" 1. november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce