Annonce
Brædstrup

26 brandfolk kæmpede mod voldsom gårdbrand

Sydøstjyllands Brandvæsen fik assistance fra både Nr. Snede og Tørring, da brandfolkene mandag kæmpede med 200-300 brændende bigballer i en lade på Vindingvej i Burgaarde, Brædstrup. Foto: Sydøstjyllands Brandvæsen
200-300 bigballer og adskillige ton foder er gået op i røg i en lade på Vindingvej i Burgårde. Alarmen gik mandag morgen, og det brænder stadig tirsdag formiddag.
Annonce

Burgårde:  En brand i en lade på Vindingvej i Burgaarde nordvest for Brædstrup satte mandag brandfolkene på overarbejde.

Alarmen gik kl. 9.04, og da brandfolk fra station Brædstrup nåede frem, var bygningen allerede overtændt, oplyser indsatsleder Michael Bruhn, Sydøstjyllands Brandvæsen.

Ingen dyr eller personer er kommet noget til i branden, der opstod i halmhuset i laden, hvor der er maskinhus i den ene ende og halmlager og foderoplag i den anden. Bygningen er adskilt i midten af en brandvæg.


Vi satte massive styrker ind på at sikre maskinhuset og fik assistance fra Nr. Snede og Tørring. Samlet var der syv brandbiler og 26 mand på stedet.

Michael Bruhn, indsatsleder, Sydøstjyllands Brandvæsen


Annonce

Forhindrede spredning

Opgaven for brandfolkene var at hindre, at branden bredte sig til maskinhuset.

Sydøstjyllands Brandvæsen fik assistance fra både Nr. Snede og Tørring, da brandfolkene mandag kæmpede med 200-300 brændende bigballer i en lade på Vindingvej i Burgaarde, Brædstrup. Foto: Sydøstjyllands Brandvæsen

- Vi satte massive styrker ind på at sikre maskinhuset og fik assistance fra Nr. Snede og Tørring. Samlet var der syv brandbiler og 26 mand på stedet, og ved middagstid lykkedes det os at have branden under kontrol, så maskinhuset blev sikret, og der ikke skete yderligere skade, fortæller Michael Bruhn.

Udfordringen var herefter, hvordan brandfolkene skulle håndtere den enorme mængde brændende halm. Der var mellem 200 og 300 bigballer i laden plus adskillige ton foder.

Da hele tagkonstruktionen var brændt ned, og halmen derfor var fyldt med nedfaldne byggematerialer og tagskruer, var det ikke miljømæssigt forsvarligt at sprede den brændende halm ud på marker.

Annonce

Brænder resten af dagen

- I samarbejde med myndighederne i Horsens Kommune valgte vi at lave en kontrolleret nedbrænding, da det giver den mindste miljøpåvirkning. Al halmen står i det ene hjørne af laden, og det brænder endnu. Vi står stadig derude, sikrer forbrændingen og holder øje med området, oplyser Michael Bruhn tirsdag formiddag.

Han forventer, at slukningen kommer til at tage det meste af tirsdag.

Bygningen er totalskadet og skal rives ned.

Annonce

Lastbil kan være skyld i brand

Ifølge vicepolitiinspektør Stig Simonsen, Sydøstjyllands Politi, kan branden være udløst af en lastbil.

- Tidligere på dagen var der en lastbil i bygningen for at aflevere foder, og det kan være derfra, at branden er opstået. Det undersøger vi nærmere, siger Stig Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Horsens

Høje smittetal nærmer sig fra nord - men Horsens Kommune mærker ingen stigning

Annonce