Annonce
forside

26-årig Ladies Night-fusker dømt: Svindlede for over en million

Arkivfoto

Horsens: En 26-årig kvinde er blevet dømt for en lang række sager om svindel og bedrag, bl.a. i forbindelse med messer og Ladies Night-arrangementer i Østjylland.

Sydøstjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at den 26-årige ved retten i Horsens var sigtet for i alt "67 forhold vedrørende bedrageri, databedrageri, dokumentfalsk, overtrædelse af bogføringsloven og nogle overtrædelser af færdselsloven".

"Sagen blev gennemført som en tilståelsessag, efter at Sydøstjyllands Politi havde efterforsket sagen, mens kvinden var varetægtsfængslet. Hun blev dømt skyldig i ca. 30 forhold vedrørende bedrageri, databedrageri, underslæb og dokumentfalsk for i alt ca. 1.032.000 kr., herunder bl.a. bedrageri på messer og Ladies Nights i flere jyske byer overfor leverandører af forskellige varer og ydelser, hvor hun i forbindelse med krav om forudbetaling havde fremsendt dokumentation for betaling til de pågældende leverandører, samt overfor kunder, der havde købt tøj og sko mv., idet hun indtastede og hævede større beløb på kundernes konti, end det de købte for. Herudover blev hun dømt for overtrædelse af bogføringslov og færdselsloven," står der i pressemeddelelsen.

Kvinden fik en straf på 1 år og 6 måneders fængsel som en kombinationsdom. Hun skal afsone de seks måneder, mens resten blev gjort betinget "med vilkår om tilsyn og prøvetid".

"Herudover fik hun en bøde på 50.000 kr. for overtrædelser af færdselsloven, ligesom førerretten blev ubetinget frakendt hende i seks måneder", fremgår det med en tilføjelse om, at hun også er dømt til at betale erstatning i de forhold, hun blev fundet skyldig i, og blev betinget udvist af Danmark. Kvinden har bosniske rødder.

Den 26-årige overvejer at anke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

Læserbrev

Horsensiansk fagforeningsformand om finanslov og OK20: Fint nok, men det er altså alt for små skridt

Læserbrev: Der var store forventninger til regeringen. Efter næsten to årtier med Fogh, Løkke, Thorning/Corydon og så igen Løkke er vi rigtig mange, der har fået rigtig meget for meget af den samme nyliberale politik. Og der er lyspunkter i finansloven for 2020. Farvel til opholdskrav for dagpenge. Millioner til kamp mod social dumping. Positivliste for virksomheder, der tager lærlinge. Mere menneskelig flygtningeholdning. En ambitiøs klimaplan. Opnormering i daginstitutioner og på skoler. Penge til psykiatrien. Stop for effektiviseringsbidrag. Afskaffelse af uddannelsesloft. Fint nok, men det er altså alt for små skridt. Det er som om, regeringen har fortrængt, at der er et kæmpe efterslæb, når det gælder om at vedligeholde og udbygge den danske velfærd. Mon ikke snart finansministeriets regneark som lovet bliver revideret, så velfærdsinvesteringer optræder som positive investeringer frem for udgift? Den nye finanslov afspejler ikke, at der er penge nok til fuld genopretning af velfærden efter års systematisk underfinansiering. Siden 2001 er skatter og afgifter sat ned. Provenuet i dag er mellem 45 og 50 mia. kr. lavere om året. Dertil kan lægges de mange milliarder, Skat har til gode, men ikke kan få indkrævet - for slet ikke at tale om de milliarder, der er fosset ud af statskassen til nationale og internationale svindlere. Nævnes skal også, at de 50 rigeste familier i Danmark tilsammen har en formue på 650 mia. kr. - langt over halvdelen af statsbudgettet for et år. Ejerne af Lego, Coloplast, Bestseller, Jysk, Danfoss, Ecco m.fl. har næsten firdoblet deres formuer siden 2009. Jo, der er skam penge i Danmark! Hvad afholder regeringen og dens støttepartier fra for alvor at indfri valgløfterne til både børn, unge og ældre samt Arne og de andre nedslidte på arbejdsmarkedet? Og til klimaet? Ambitiøse målsætninger er ikke tilstrækkeligt. Det kræver en pænt stor investering og politisk vilje at føre dem ud i livet. Som finansloven altså indeholder små, gode skridt, må vi se, om næste års nye overenskomster til omkring 600.000 privatansatte også gør det. Pengene er der. Sammenhold og vilje i fagbevægelsen er der. Og der er dokumentation for ekstrem grådighed og frækhed hos arbejdsgivere, ofte suppleret med uværdig og umenneskelig optræden! ("Kinesiske kokke lever som slaver". "Rumænske håndværkere med falske lønsedler" osv.) Skal overenskomstfornyelsen levere løsninger mod social dumping og for bedre løn- og arbejdsvilkår, så er kravene: Væsentlig højere mindsteløn og et kædeansvar, som kan sikre, at ansvaret for ordentlige løn- og arbejdsforhold placeres i Danmark, uanset hvor "italiensk" underentreprenøren måtte være!

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce