Annonce
forside

26-årig Ladies Night-fusker dømt: Svindlede for over en million

Arkivfoto

Horsens: En 26-årig kvinde er blevet dømt for en lang række sager om svindel og bedrag, bl.a. i forbindelse med messer og Ladies Night-arrangementer i Østjylland.

Sydøstjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at den 26-årige ved retten i Horsens var sigtet for i alt "67 forhold vedrørende bedrageri, databedrageri, dokumentfalsk, overtrædelse af bogføringsloven og nogle overtrædelser af færdselsloven".

"Sagen blev gennemført som en tilståelsessag, efter at Sydøstjyllands Politi havde efterforsket sagen, mens kvinden var varetægtsfængslet. Hun blev dømt skyldig i ca. 30 forhold vedrørende bedrageri, databedrageri, underslæb og dokumentfalsk for i alt ca. 1.032.000 kr., herunder bl.a. bedrageri på messer og Ladies Nights i flere jyske byer overfor leverandører af forskellige varer og ydelser, hvor hun i forbindelse med krav om forudbetaling havde fremsendt dokumentation for betaling til de pågældende leverandører, samt overfor kunder, der havde købt tøj og sko mv., idet hun indtastede og hævede større beløb på kundernes konti, end det de købte for. Herudover blev hun dømt for overtrædelse af bogføringslov og færdselsloven," står der i pressemeddelelsen.

Kvinden fik en straf på 1 år og 6 måneders fængsel som en kombinationsdom. Hun skal afsone de seks måneder, mens resten blev gjort betinget "med vilkår om tilsyn og prøvetid".

"Herudover fik hun en bøde på 50.000 kr. for overtrædelser af færdselsloven, ligesom førerretten blev ubetinget frakendt hende i seks måneder", fremgår det med en tilføjelse om, at hun også er dømt til at betale erstatning i de forhold, hun blev fundet skyldig i, og blev betinget udvist af Danmark. Kvinden har bosniske rødder.

Den 26-årige overvejer at anke dommen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce