Annonce
forside

26-årig er i kritisk tilstand: Faldt ud af vindue under fest

En 26-årig mand fra Horsens er i kritisk tilstand, efter han faldt ud af et vindue fra første sal. Arkivfoto: Axel Schütt

En mand i 20-erne faldt ud af et vindue fra første sal og blev kørt på hospitalet i Aarhus med hovedlæsioner.

Horsens: En mand på 26 år er kommet slemt til skade, da han ville lade vandet ud af et vindue, mens han og tre andre mænd i 20'erne var samlet i en lejlighed i Griffenfeldtsgade i Horsens lørdag aften.

- Klokken 00.25 bliver manden fundet på fortovet hårdt kvæstet, og hans tilstand er kritisk, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz.

Den 26-årige mand fra Horsens og en flok venner var samlet i en lejlighed på første sal, hvorfra manden faldt ned på gaden.

- Der er nogle personer samlet i en 1.-salslejlighed, og manden har enten stået eller siddet i vindueskarmen og fået lyst til at lade sit vand. Der er han så formodentlig faldet ud af lejlighed og ned og har ramt med hovedet, så han er blevet alvorligt kvæstet, oplyser vagtchefen.

Annonce

Ulykke eller forbrydelse?

Politiet ved på nuværende tidspunkt ikke, om der kan være sket en forbrydelse i forbindelse med, at manden er faldet ud ad vinduet.

- Lige nu undersøger vi stadig, om der er sket en ulykke eller forbrydelse. Vi er ved at afhøre vidner. De var fire personer i alt i lejligheden, hvor der har været fest og er blevet nydt alkohol. Så om manden af egen drift har urineret ud af vinduet og mistet balancen, eller der er sket noget strafbart, er vi ved at undersøge. Men vi formoder, at det er en ulykke, siger vagtchefen.

Manden er kørt på hospitalet i Aarhus og er stadig i kritisk tilstand.

- Jeg kan ikke sige for nuværende, om han er uden for livsfare, men han er faldet meget uheldig og har hovedlæsioner, og hans tilstand er kritisk, lyder det fra Hans Hoffensetz.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Alt om weekendens seriefodbold

Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce