Annonce
Østjylland

26-årig dansker var i virkeligheden 45-årig inder: Falsk tandlægepatient afsløret af sit eget tandsæt

Tandsættet afslørede falsk patient. Foto: Lars Rasborg
Annonce

AARHUS: Et forsøg på at få ordnet tænderne gik helt galt for en patient torsdag morgen. Han udgav sig for at være en 26-årig dansker, men ved nærmere eftersyn viste sig at være en 45-årig inder. Han var desuden i besiddelse af en lang række forskellige falske identitetskort.

Østjyllands Politi fik klokken 09.09 en henvendelse fra en tandlæge i det nordlige Aarhus, der havde mistanke om, at en af hendes kunder ikke var den, han udgav sig for at være. Manden havde i mandags været forbi tandlægen og identificeret sig med et sundhedskort, som passede på én af de kunder, klinikken allerede havde i systemet. Han fik taget nogle røntgenbilleder, som han betalte for kontant, og de aftalte, at han skulle komme tilbage torsdag og blive behandlet for det, som røntgenbillederne viste.

Tandlægen var dog i mellemtiden blevet i tvivl om, hvorvidt der var tale om den rigtige person. Dels fordi manden, ifølge sundhedskortet, skulle være 26 år gammel, men lignede én, der var over 40, dels fordi han talte væsentligt dårligere dansk, end tandlægen huskede fra tidligere besøg og så ikke mindst fordi de nye røntgenbilleder slet ikke passede med tidligere røntgenbilleder.

Annonce

Opholdt sig ulovligt i landet

Så i stedet for at behandle manden kontaktede tandlægen i stedet politiet. Patruljen mødte op på klinikken, hvor manden sad i venteværelset. Han blev bedt om at legitimere sig, og fremviste det samme sundhedskort, der tilhørte en person på 26 år.

Betjentene forklarede ham derefter, at de mente, at han udgav sig for at være en anden, end han var, og at han derfor blev anholdt med henblik på konstatering af hans identitet.

I forbindelse med visitation af manden blev der fundet et buskort med et andet navn og fødselsdato, end det der fremgik af sundhedskortet, en græsk opholdstilladelse og endnu et dansk sundhedskort.

Politiet fandt frem til, at den anholdte var en 45-årig mand fra Indien, der opholder sig ulovligt i landet. Manden er foreløbigt tilbageholdt af politiet i op til tre gange 24 timer, mens hans sag forelægges for Udlændingestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Odder

Odder er ikke længere grå: Første coronatilfælde registreret

Annonce