Annonce
Horsens

250 ingeniør-studerende samlet i Horsens for at hjælpe Bilka

Sabrina Grassmé, der læser til eksportingeniør, var med i den gruppe, der udtænke ideen til vinderprojektet "Mini-Bilka". Foto: Sarah Gram, VIA UC

Horsens: Innovation og entreprenørskab var nøgleord, da 250 ingeniørstuderende for nylig var samlet på VIA University College i Horsens.

Her deltog de i finalen i det tilbagevendende, tre uger lange projekt "Innovationsugen", hvor de i grupper skal udtænke opfindsomme løsninger på virkelighedstro problemstillinger.

Denne gang havde Salling Group bidraget med casen. Dagligvarekoncernen søgte således svar på, hvordan den bedre kan tiltrække kunder.

30 grupper med forskellige ingeniør-studerende præsenterede forskellige bud, og vinderen blev gruppen bag ideen "Mini-Bilka", der er et oplevelsesunivers for de mindste.

- Vores koncept skal gøre det mere attraktivt at tage i Bilka som børnefamilie, forklarede Sabrina Grassmé, en af de studerende i gruppen, der læser til eksportingeniør.

Innovationsugen er et projekt for ingeniørstuderende på tværs af alle VIA's campusser.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce