Annonce
Brædstrup

25 mio. kroner i puljen: Tre landsbyer lægger billet ind på landsbypenge

I 2016 brugte landsbybeboerne i Grædstrup Sogn nogle af deres penge fra Tryg Landsby til at skabe en æblelund ved kirken. Nu er de tre landsbyer Grædstrup, Davding og Slagballe klar til et nyt udviklingsprojekt i området. Arkivfoto
Beboere i Grædstrup, Davding og Slagballe har besluttet, at de vil lægge en ansøgning til udviklingsmidler fra de 25 mio. kroner, som Horsens Kommune har sat af til områdefornyelse i kommunens centerbyer og landsbyer.

Grædstrup: I 2016 var de tre landsbyer Grædstrup, Davding og Slagballe en del af projekt Tryg Landsby, hvor de sammen fik 100.000 kroner fra Horsens Kommune til en række små projekter, der kunne skabe sammenhold og tryghed i området.

Nu er de tre landsbyer igen parate til et nyt byudviklingsprojekt, og derfor har Grædstrup Lokalråd fornylig været vært for en opstartssnak med byens foreninger og aktive ildsjæle. Det var med henblik på at søge midler fra den pulje på 25 mio. kroner, som Horsens Kommune har sat af til områdefornyelse, som kan gå til byforskønnelse og forskellige projekter i kommunens centerbyer og landsbyer.

- Vi når ikke at søge midler i år, men vi regner bestemt med, at vi søger til næste år. Når vi taler områdefornyelse, kræver det et stort forarbejde, såsom at nogle foreninger sætter sig sammen, eller nogle lodsejere skal tages i ed. Vi skal også tænke lidt større i projekterne i forhold til Tryg Landsby, men nu har vi sat gang i processen, siger Anne Dyrberg, formand for Grædstrup Lokalråd.

Annonce

Vi skal tænke lidt større i projekterne i forhold til Tryg Landsby, men nu har vi sat gang i processen.

Anne Dyrberg, formand for Grædstrup Lokalråd

Et løft til landsbyerne

Lokalrådsformanden glæder sig over, at byrådet i Horsens Kommune har sat penge af til områdefornyelse, nedrivning af tomme huse og bygningsrenovering i landsbyerne. Det vil give landsbyerne et kvalitetsløft, mener hun.

- Vi bor langt ude yderst i Horsens Kommune, og vi bliver ramt hårdt af nedskæringerne på bus 110. Hvis vi skal blive ved med at være attraktive for tilflyttere og også sikre, at vi bliver ved med at have et aktivt lokalområde, så skal vi sørge for, at området både er attraktivt at flytte til og bo i. Det kan områdefornyelsen måske være med til, siger Anne Dyrberg.

Det er Grædstrup Lokalråd, der er tovholder på de nye landsbyprojekter, men det er i høj grad op til de lokale ildsjæle at sørge for, at projekterne kan føres ud i livet.

- Modsat i Tryg Landsby, hvor pengene på 100.000 kroner hurtigt kunne få ben af gå på, så har vi mulighed for at tænke lidt større her. Det kunne også være et projekt, som gør, at vi som område kunne skille os lidt ud. Det vil tiden vise, men vi håber, vi finder på noget godt, siger Anne Dyrberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce