Annonce
Horsens

25.000 kubikmeter jord er kørt væk: Kampsportscenter og 50 meter-bassin på vej

Der er gravet ned til ni meter og fjernet 25.000 kubikmeter jord fra arealet bag Aqua Forum (bagest til venstre) og Gym House (bagest til højre). 15.000 kubikmeter sand er kørt den anden vej: Til byggeområdet på Langmarksvej. Foto: Morten Pape
Kampsportscenter inklusive teknikrum og omklædning skal stå klar til sæsonen 2020-21 - prisen er i omegnen af 30 millioner kroner. Derefter følger byggeriet af et 50 meter-bassin til glæde for svømmere i Horsens. Det skal være færdigt i 2021.
Annonce

Horsens: Et gevaldigt hul i jorden.

Det er ikke overdrevet at sige om det gravearbejde, der er i gang vest for Forum Horsens.

Inden længe begynder et helt nyt kampsportscenter at rejse sig på noget af arealet, der i næste fase også bliver hjemsted for et 50 meter svømmebassin i naturlig samklang med det nuværende Aqua Forum.

25.000 kubikmeter jord er gravet op og mestendels kørt til en grusgrav i Ørum. Den anden vej transporteres 15.000 kubikmeter sand - en del af det tårner sig i øjeblikket op på bagsiden af svømmehallen, som er del af sportskomplekset på Langmarksvej.

- Mangler I lidt sand til haven, spørger Forum Horsens-direktør Jørn Juul med et smil, da vi er på vej ud på byggepladsen, der for de fleste ligger skjult bag Forum Horsens, Hulvej Skoles Gym House, svømmehal, kolonihavehuse med mere.

Formand René Kristoffersen og hans team på i alt fem-seks mand fra HM Entreprenør A/S står for gravearbejdet, der går ni meter ned i jorden.

- Vi klager ikke over vejret, siger René Kristoffersen, mens vi ser gravemaskiner i fuld sving på pladsen.

Underforstået: Intet har drillet undervejs i en knastør april. Regn i større mængder er gravefasens største fjende.

- Vi er færdige 1. juni, lover René Kristoffersen, der sammen med teamet kommer fra en lignende opgave på den tidligere Kvickly-grund i hjertet af Horsens.

Kampsportscenter og 50 meter-bassin

I efteråret 2018 blev der politisk givet grønt lys for et kampsportscenter og et 50 meter-svømmebassin på Langmarksvej - i tilknytning til de nuværende idrætsfaciliteter omkring Forum Horsens, Aqua Forum, Gym House og Casa Arena.

Beslutning og proces gav verbal blæst politisk og blandt foreningerne.

Et flertal bestående af S, SF og LA stemte ja til den samlede pakke, mens V, DF og K sagde nej. Der var generel opbakning til planen om et 50 meter-bassin, mens byrådet var delt i forhold til kampsportscenteret.

Nogle klubber jublede ved tanken om fælles faciliteter, andre var knap så begejstrede: For blev de nu tvunget til at flytte fra de nuværende faciliteter?

Kampsportscenteret koster cirka 20 millioner kroner. Dertil kommer cirka otte millioner kroner til teknikrum og omklædning, som også det forestående svømmehalsprojekt får glæde af.

Målet er at holde prisen under 30 millioner kroner i alt, siger Forum Horsens-direktør Jørn Juul.

Annonce

Et vist overlap

Arkitektfirmaet Rum var fra start bygherrens rådgiver og lavede skitsen til projekt kampsport og svømmehal. Det har siden starten af april stået klart, at Base Erhverv sammen med Skala Arkitekter og det rådgivende ingeniørfirma Rønslev ApS får entreprisen, og teamet har optimeret tegningerne, fundet facadeudtryk med mere.

Foruden det igangværende gravearbejde mangler kun en byggetilladelse, før den lokale aktør kan gå i gang med selve byggeriet.

Det er i første omgang kampsportscenteret, der skal opføres, men Jørn Juul slår fast, at det ikke helt kan skilles fra arbejdet med det 50 meter-bassin, som kommer til at ligge imellem det nye center og det nuværende Aqua Forum.

Sidstnævnte kører på fulde omdrejninger indendørs trods byggeriet, men det udendørs tilbud til vandhundene er sat på standby i to sæsoner. Det vil være rasende dyrt at entrere med en midlertidig løsning, som Jørn Juul tidligere har sagt til Folkebladet.

Annonce

Teknik og omklædning i etape 1

Teknikrum og omklædningsrum, der skal deles af kampsportsudøvre og svømmere, er del af byggeetape 1, der lander på lige knap 30 millioner kroner, hvis alt går efter planen.

- Det er meget billigere på den måde. Vi tænker det sammen, siger direktøren, der har været med på Langmarksvej siden 1990, da Parkhallen blev bygget.

Der er unægtelig sket en del på matriklerne siden dengang.

Etape 1 indeholder også adgangsveje for gående og kørende gæster fra Langmarksvej. Endelig er en p-plads mellem Gym House - det tidligere DGI-hus - og kampsportscenteret med i projektet.

Der er ikke sat eksakt dato på første spadestik, men Team Base Erhverv går i gang medio juni, vurderer Klaus Rønslev, direktør i Base Erhverv A/S.

Det gamle udendørs soppebassin syner ikke af meget foran det sandbjerg, der skal bruges til fundamentet for kampsportscenteret i Horsens. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce