Annonce
Erhverv

25-årig designbutik buldrer derudad med ung ejer

Indehaver af design-forretningen interiør i Kragelund, Janus Mortensen, kan 5. og 6. oktober fejre forretningens 25-års jubilæum. Butikken overtog han for fire år siden efter sin bonusmor Pia Mortensen og Erland Abrahamsen. Foto: Michael Svenningsen
På lørdag og søndag, 5. og 6. oktober, markerer Interiør-ejer Janus Mortensen 25. året for sit designfirma på Højmarksvej i Kragelund. Butikken er fortsat en vigtig og velfunderet forretning i fremgang, lyder det fra indehaveren.
Annonce

Kragelund: Han har lige fået at vide, at hans business for andet år i træk er kåret som en Børsen Gazelle-virksomhed og dermed tilhører den danske vækstelite.

Forretningspakken, som indehaveren af designforretningen Interiør Janus Mortensen kommer med, består af den 25 år velfunderede designforretning og en fire år gammel tilhørende webshop, der tilsammen har formået at generere et overskud i 2018 på 2,7 millioner kroner.

Til sammenligning var det regnskabstal i 2014, forud for, at Janus Mortensen overtog Interiør-forretningen på Højmarksvej i Kragelund, 119.000 kroner.

I den her niche, designinteriør, skal man kunne stille med et showroom, altså en fysisk forretning. Det er et krav fra nogle af vores leverandørerne, for at vi kan forhandle deres brands.

Janus Mortensen.

Annonce

Krav om showroom

Janus Mortensen, der i dag er 35 år, har forud for sin chefrolle i Interiør hjulpet til i forretningen, siden han var ganske ung,

Da han i 2009 dimitterede fra Handelshøjskolen i Aarhus, blev han selvstændig i Hedensted med beklædnings- og interiørfirmaet Natures Collection frem til 2013. I 2014 overtog han Interiør-forretningen efter sin bonusmor Pia Mortensen og partner i firmaet Erland Abrahamsen. I dag er han bosat i Sejs ved Silkeborg.

- I den her niche, designinteriør, skal man kunne stille med et showroom, altså en fysisk forretning. Det er et krav fra nogle af vores leverandørerne, for at vi kan forhandle deres brands, fortæller Janus Mortensen.

En fysisk forretning kan desuden sikre nærhed og relation til kunderne på en helt anden måde, mener Janus Mortensen, der dermed ikke kan men eller ikke vil undvære sin forretningen i Kragelund, hvor omsætningen dog er overgået mange gange af firmaets fire år gamle webshop, interiorshop.dk.

- Det er dog stadig langt fra alle varer, vi kan sælge over nettet. Vi har designs inde, eksempelvis nogle af vores stole og sofaer, der består af forskellige metervarer og kvaliteter. De produkter kan vi ikke præsentere på den rigtige måde over nettet. Det skal man herind for at opleve og mærke, forklarer Janus Mortensen.

Annonce

Fra fire til 16

I Interiør har han de seneste fire år opgraderet på mandskabet, fra fire til en overgang 18 og i dag 16 ansatte. Heriblandt befinder Pia Mortensen sig, der er den ene af stedets i alt to indretningsarkitekter.

Og netop indretningsopgaver er noget, Janus Mortensen har valgt at føre videre. Det er sket med argumentet om, at man i det segment, firmaet befinder sig, oplever at være nogle af de eneste på markedet, der tilbyder at tage ud til private og erhverv for at indrette. Blandt andet bruger entreprenører Interiør til indretning af prøvelejligheder og -huse.

- Vores indretningsdel udgør cirka 15 procent af vores samlede omsætning. Den del er med til at holde virksomhedens position på markedet unik og dermed konkurrencedygtig, siger Janus Mortensen.

Interiør-forretningen i Kragelund har mange faste kunder, der er kommet i butikken i mange år. Og det billede er også med til at retfærdiggøre en fysisk forretning i en mere og mere online-vendt business, forklarer Janus Mortensen, der for fire år siden valgte også at integrere en webshop til sit firma. Et område, han har store forventninger til.

I forbindelse med jubilæet 5. og 6. oktober bliver der holdt reception i butikken for alle interesserede. Her gæster en ung kunstner butikken og maler Arne Jacobsen 7'er stole på plakater, og så byder Janus Mortensen og team på rabatter samt vin og tapas.

Om Interiør

  • En indretnings- og møbelbutik i Kragelund, som forhandler designermøbler i den dyrere ende af skalaen.
  • Blev etableret i februar 1965 under navnet Kragelund Møbelforretning af Henry Jessen. Skiftede året efter navn til HJ Møbler, som af flere gange de efterfølgende år blev udvidet fra de oprindelige 250 kvadratmeter til 1000 kvadratmeter.
  • For 25 år siden, i 1994, overtog Pia Mortensen og Erland Abrahamsen. De skiftede samtidig navnet til Interiør.
  • I den forbindelse blev der suppleret med indretningsopgaver, og i 2015 blev nøglerne givet videre til Janus Mortensen, bonussøn til Pia Mortensen.
  • Janus Mortensen lancerede oktober samme år webshoppen interiorshop.dk, som siden har overgået salget i den fysiske butik og kan tage æren for, at der nu er 16 medarbejdere.

På de fire år, Janus Mortensen har været i front for Interiør, er medarbejderantallet steget fra fire til 16 ansatte, blandt andet med online manager Anneline Fiirgaard (t.v.) og financial controller Louise Basse. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce