Annonce
Hedensted

25 år bag kassen: Joan er på fornavn med det halve af byen

Joan Hartvig fejrer 25 års jubilæum som kassedame i SuperBrugsen. Hun elsker sit arbejde, især på grund af den gode kontakt med kunderne. Foto: Michael Svenningsen
Hvert eneste år bliver Joan Hartvig nomineret som "Danmarks sødeste kassedame". Hun elsker sit job i Superbrugsen i Hedensted, hvor hun efter 25 år bag kassen kender de fleste af kunderne.
Annonce

Hedensted: Vejen fra kassebåndet til kontoret bag grøntafdelingen i SuperBrugsen i Hedensted er nærmest et forhindringsløb, når man følges med Joan Anette Hartvig.

For hver meter er der en kunde, der hilser, eller "liiige skal høre om.." - for sådan er det, når man har været kassedame i byens største forretning i 25 år. Måske særligt, når man som Joan Hartvig sætter en ære i at være smilende og personlig - og helst på fornavn med de fleste.

- Jeg elsker kontakten med kunderne, og jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag. På et tidspunkt blev jeg tilbudt at stå for en afdeling i brugsen, men det vil jeg ikke. Jeg har ikke samme kontakt med kunderne, når jeg står på gulvet, og jeg vil helst være den sidste, de møder i butikken, så jeg kan få dem sendt godt afsted, siger 55-årige Joan Hartvig.

Det er ikke altid, kunden har lyst til at snakke eller joke, og det skal man også kunne aflæse og respektere.

Joan Hartvig

Annonce

Kan tale om alt

Hun er født og vokset op i Daugård og har boet i Hedensted det meste af sit voksenliv sammen med den sjællandsk importerede mand, Carsten, som hun har kendt i 35 år.

- Også på den front kan man vist sige, at jeg har været en stabil arbejdskraft, siger Joan Hartvig med et glimt i øjet.

Parrets tre børn, Andreas, Marc og Mads, er vokset op i Hedensted, så Joan Hartvig kender byens indbyggere både fra fodboldbanen og skolen, og så selvfølgelig gennem sit virke bag kassen i brugsen.

- Jeg er på fornavn med de fleste, det er jeg, og de fortæller mig alt muligt. Der findes faktisk ingen grænse for, hvad man kan snakke om ved kassebåndet. Alvorlig sygdom i familien, destinationen for næste ferie eller bare vejret, siger Joan Hartvig, der lytter mere, end hun taler - men er kendt for begge dele.

Annonce

Kø stresser ikke

- Jeg får tit skyld for at snakke meget, og kunderne kan godt lide at drille mig med det, men det har jeg det godt med. Nogle af os er jo så heldige, at vi godt kan lave flere ting på én gang, siger Joan Hartvig.

Hun skruer selvfølgelig ned for det sociale, når der er travlt, men hun bliver aldrig stresset.

- Faktisk kan jeg bedst lide, når der er lidt tryk på, og man har noget at lave. Men jeg går ikke på kompromis med betjeningen af den enkelte kunde. Det har jeg også sagt til de unge ansatte. De skal ikke kigge på køen, men på kunden, for det går ikke hurtigere af, at vi stresser, siger Joan Hartvig.

Hendes personlige ambition er, at få kunden til at gå derfra med et smil - også selvom nogle af dem siger, at hun kan være et "dyrt bekendtskab".

- Jeg kan godt lide, at vi joker med hinanden, og det vender begge veje. Hvis jeg sidder i mine egne tanker en dag, så er der også kunder som spørger til, om jeg har det godt, siger Joan Hartvig.

Annonce

Voksede op i frisørsalon

At hun er afholdt blandt SuperBrugsens kunder kan man blandt andet forvisse sig om ved at læse Hjemmet, hvor hun hvert år i mange år har været indstillet til kåringen som "Danmarks sødeste kassedame".

- Jeg har ikke vundet endnu, så så sød er jeg heller ikke, men jeg er meget glad for, at kunderne bliver ved med at indstille mig. Det er en anerkendelse, som betyder noget, siger Joan Hartvig.

Hendes evne for kundekontakt kommer i øvrigt næppe fra fremmede. Hendes opvækst i Daugård foregik for en stor dels vedkommende i farens frisørsalon under boligen, hvor hun ofte tog telefonen og fejede gulv.

- Tit sad jeg også på bagtrappen og lyttede, når min far snakkede med kunderne. Det var altid spændende, smiler Joan Hartvig.

Annonce

Skal sparkes ud derfra

Når hun ikke er på arbejde i SuperBrugsen, får hun det meste af tiden til at gå med hjemlig hygge, og hun elsker især at bruge tid sammen med sine fire børnebørn i alderen fire måneder til ni år.

Jobbet bag kassen forventer hun at bestride mange år endnu - hun skal sparkes ud derfra, som hun siger.

Kunder, der gerne vil ønske Joan Hartvig tillykke, skal i øvrigt ikke forvente at se hende på sin sædvanlige plads på jubilæumsdagen 1. februar, idet hun holder forlænget weekend. Men hun er tilbage bag kassen 4. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Horsens

Weekendens corona-tal i Horsens: Det går den rigtige vej

Annonce