Annonce
Horsens

24 nye smittetilfælde i Horsens torsdag: Ingen sogne er tæt på at lukke

Torsdag er der 24 nye smittede i Horsens Kommune. Foto: Mads Dalegaard
Torsdag er der 24 nye smittede med covid-19 i Horsens Kommune. Det er mange, men man er stadig langt fra sognenedlukninger, understreger borgmesteren.

Horsens: Smitten med coronavirus stiger igen i Horsens Kommune torsdag, hvor der er konstateret 24 nye smittetilfælde.

Incidenstallet, der viser antallet af smittetilfælde per 100.000 indbyggere i kommunen, stiger til 146,6.

Smitten fordeler sig i kommunen i samme mønster som de seneste dage. Smitten spreder sig hovedsageligt i Horsens midtby samt sydbyen, og derudover er der smittetilfælde i Østbirk, Gedved, Brædstrup og Hovedgård.

Annonce

Tendensen er, at langt de fleste, omkring 90 procent af de smittede, er i alderen 29-69 år. Der er meget få børn, unge og ældre personer blandt de smittede. Flere af de smittede deler desuden adresse.

Ikke tæt på nedlukning

Borgmester Peter Sørensen (S) fortæller, at Horsens Kommune fortsat er i tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed i forhold til at hjælpe med smitteopsporing.

- Vi har også åbnet nogle nye testcentre, og vi arbejder stadig på at skaffe endnu mere testkapacitet til Horsens. Kapacitet er ikke noget, man bare lige kan få, men vi arbejder på det, siger han.

Han fortæller, at man på nuværende tidspunkt ikke har noget data, der kan pege på, hvor smitten kommer fra.

- Jeg vil gerne understrege, at der ikke på nuværende tidspunkt er nogen sogne, der er tæt på at lukke. Men smittetallet er 24 i dag, og det er mange. Det giver anledning til igen at gøre opmærksom på, at test, afspritning og forsigtighed lige nu er mindst ligeså vigtigt, som det var for tre måneder siden, siger Peter Sørensen.

På kortet nederst i artiklen kan du se, hvor mange smittede, der bor i dit sogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce