Annonce
Hedensted

2378 tilskuere, 1400 frankfurtere og én historisk oplevelse

Entusiasmen viste sig i glimt, og de grønne helte fik også velfortjente klapsalver med sig fra banen efter 1-3 nederlaget til forhåndsfavoritterne fra Lyngby. Foto: Axel Schütt

På banen var Hedensted IF onsdag oppe mod Superliga-overmagten, men uden for kridtstregerne efterlod opbakningen ikke meget tilbage at ønske.

Annonce

Hedensted: Hverken vejret eller dommeren var med Hedensted IF, da holdet onsdag tog imod de regerende bronzevindere fra Lyngby BK i DBU's pokalturnering.

Men det var publikum derimod.

Trods forventninger om 1500 tilskuere havde præcis 2378 mænd og kvinder fundet vej til Mosen for at tage del i det, der fra alle sider blev beskrevet som den største kamp i klubbens historie.

For at finde plads til alle var der i forvejen stillet forhøjninger op i form af paller, men der kunne ikke være to meninger om, at Hedensted Stadion havde nået sin kapacitet.

Det var dog ikke noget, der generede de fremmødte. Den ældre generation for at se den største og vigtigste kamp i klubbens 89-årige historie, og den yngre primært for at komme helt tæt på Superliga-profilerne.

- Åååårh, prøv lige at se! Der kommer David Nielsen! Vi skal have hans autograf efter kampen, selvom han ikke spiller mere - og ser lidt farlig ud. Måske vi bare skal have af Rygaard i stedet, lød det i hvert fald fra en lige dele entusiastisk og stjerneramt Lukas Bankager på ni år.

Kort fortalt var Mosen onsdag fyldt med alt, hvad der kunne kravle og gå af fodboldinteresserede personer - og et par stykker, som tydeligvis blot ville se, hvad al hypen handlede om.

Overhørt på lægterne

"Det er sjældent, vi har sådan en trængsel i Mosen"."Om to år kan det være dig, der står derinde. Spørgsmålet er bare, om du kan holde dig fra pizzaerne".

"Har du fået oddset? Der var gaveodds på Hedensted!".

"Jeg håber, kampen ender 8-0, så vi får noget for pengene - pyt med hvem det bliver til".

"Det er da utroligt, man altid møder dig med en øl i hånden. Men vi ses jo også altid kun herude til fodbold, så det giver meget god mening".

"Du er noget af en plastikfan, hvis du foretrækker Kjær (Lyngby-angriber, red.) over Givskov (HIF-anfører, red.)".

2378 tilskuere var mødt frem. Ingen troede seriøst på, at HIF ville trække sig sejrrigt ud af kampen, men nederlaget betød ikke, at de havde en dårlig oplevelse - tværtimod. Foto: Axel Schütt
Annonce

Trængsel uden for banen

Fra første fløjt var der ikke for alvor den helt store spænding om, hvorvidt Hedensted IF kunne levere sin tredje sensation i turneringen efter sejre over divisionsklubberne Thisted FC og Aarhus Fremad.

Trods fin fight og til tider flot spil kom Lyngby relativt kort inde i kampen foran 2-0, og end ikke en hurtig reducering ved Mathias Kahr Christensen direkte på frispark var med til at give den store spænding. Lyngby gik til pause med en 3-1 føring, der også blev kampens resultat.

I mellemtiden havde de ca. 60 frivillige næsten lige så meget sved på panden som de 11 spillere. I løbet af kampen blev der solgt minimum 1400 frankfurtere med brød, 350 franske hotdogs - og ølsalget var der ikke tid til at få et overblik over.

- Det er den største dag i HIF's historie - i hvert fald i forhold til setup og betydning. Og alt er gået over forventning - vi er alle ovenud tilfredse. Ikke bare på grund af opbakningen, som spillerne om nogen har fortjent, men også fordi, vi i dag alle føler, vi er sammen om noget fælles - alle 2400, sagde holdleder Birte Pedersen, der har været frivillig i klubben i 20 år.

Selvom der faldt en ordentlig byge lige op til kampen, og det også gav et par skyller i løbet af de 90 minutter, strømmede tilskuerne ind i lige så høj grad som vandet. Foto: Axel Schütt
Annonce

Klar på mere

Klubbens formand Henrik Lundsgaard understregede efter kampen, at han håbede på, folk havde fået en oplevelse, som de havde lyst til at gentage med knap så prominente navne.

Og umiddelbart var der ikke meget, der tydede på det modsatte.

- Jeg må nok indrømme, at det er min første kamp i Mosen, selvom jeg har boet i området snart 15 år. Der har aldrig rigtig været en anledning til at lade sig gribe med og blive fan. Og selvom der nok skal mere til, inden jeg ligefrem vil kalde mig fanatisk, kan jeg da ikke forestille mig andet, at jeg nu bedre kan undskylde en cykeltur herned hver anden weekend, sagde Frank Ernemann.

Næste hjemmekamp for Danmarksseriens førerhold er 30. september mod Viby, hvor der trods alt ikke forventes lige så stort riv i stadionplatterne. Til gengæld bliver det utvivlsom nemmere at få en god plads.

Nogle af de tilstødende baner måtte tages i brug som parkering for at håndtere den store interesse for kampen. Foto: Axel Schütt
Det skortede på de hårde tacklinger. Til gengæld var begge hold tydeligvis gået på banen for at vise velpoleret spil. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce