Annonce
Horsens

23-årig truede offer ved retssag for øjnene af betjente

En 23-årig mand, der sad på anklagebænken i en retssag ved Retten i Horsens, truede fredag sit offer i sagen for øjnene af flere fængselsbetjente. Arkivfoto

Horsens: En 23-årig mand uden fast bopæl blev fredag sigtet for at have truet en person, der skulle vidne i en sag mod den 23-årige ved Retten i Horsens.

Og truslen blev ikke udført særligt diskret. Den fandt nemlig sted for øjnene af de fængselsbetjente, der fulgte den 23-årige i retten i sagen mod ham.

- På et tidspunkt i forbindelse med afhøringen i retten tog den 23-årige en kuglepen og kørte hen over sin hals, mens han kiggede på offeret i sagen. Det så fængselsbetjentene, og det endte med, at den 23-årige blev sigtet for trusler mod vidner, fortæller politikommissær Mick Klausen fra Sydøstjyllands Politi.

Lørdag blev den 23-årige varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør. Han sad allerede fængslet i den verserende sag mod ham, men nu er fængslingen udvidet til også at omfatte brev- og besøgskontrol, oplyser Mick Klausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

OK-tank udvider med endnu en vaskehal

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce