Fængslet i fire uger: Sigtede nægter sig skyldige i sag om dødsvold i Lunden

Cirka 300 mennesker var samlet i Lunden onsdag aften til minde om den 22-årige mand, der døde efter vold lørdag aften. Torsdag blev to unge mænd fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Horsens. Foto: Thomas Schütt

Fængslet i fire uger: Sigtede nægter sig skyldige i sag om dødsvold i Lunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd på 18 og 20 år er varetægtsfængslet i fire uger i sagen om en 22-årig, der døde natten til tirsdag efter en grov voldsepisode i Lunden lørdag aften. De nægter sig skyldige.

Horsens: To mænd på 18 og 20 år nægter sig skyldige i sagen om dødsvold i Lunden lørdag aften, hvor en 22-årig mand blev udsat for grov vold, pådrog sig en hjerneblødning og siden afgik ved døden natten til tirsdag. Han kom aldrig til bevidsthed efter overfaldet, der skete ved 18.40-tiden, mens der var mange mennesker i Lunden.

De to mænd, der begge er fra Horsens, blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag kl. 11, og de er nu varetægtsfængslet i fire uger.

Mændene er sigtet for stump vold, slag og knæspark efter straffelovens paragraf 245 og 246, der omhandler "legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter". Strafferammen er op til seks år, men har angrebet været af så grov beskaffenhed, at offeret har fået alvorlige skader eller er død, kan straffen stige til 10 års fængsel.

Den 18-årige er også sigtet efter straffelovens paragraf 247, der handler om, at straffen kan forhøjes, hvis man tidligere er dømt for forsætlig vold.

De to mænds forsvarere slog inden dørlukningen fast, at ingen af de sigtede var til sinds at udtale sig under grundlovsforhøret.

Anklageren bad om lukkede døre af to årsager: Der ville under grundlovsforhøret blive fremlagt materiale, som er krænkende for offer og pårørende, hvis det når ud i offentligheden. Desuden venter endnu afhøringer og genafhøringer af vidner, og et grundlovsforhør for åbne døre kunne påvirke sagen, lød det i begrundelsen.

Dommeren valgte at efterkomme ønsket.

I omegnen af 30 var mødt op for at følge grundlovsforhøret, men kun den nærmeste familie til de sigtede - en håndfuld mennesker - politi og presse fik plads i den lille retssal A. Resten måtte vente udenfor.

Mange lagde i dagene efter en 22-årig mands død blomster i Lunden i Horsens. Foto: Mette Graugaard
Mange lagde i dagene efter en 22-årig mands død blomster i Lunden i Horsens. Foto: Mette Graugaard

Meldte sig selv

Den 18-årige og den 20-årige meldte sig onsdag eftermiddag til Sydøstjyllands Politi. Det skete få timer efter, at politiet gik ud offentligt og sagde, at man nu gav de to mænd seks timer til at melde sig. Ellers ville politiet offentliggøre deres navn og billede.

Politiet har siden voldsepisoden lørdag først på aftenen fået henvendelser fra masser af vidner til overfaldet, hvor den 22-årige blandt andet blev sparket i hovedet. Han døde natten til tirsdag på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Sydøstjyllands Politi har arbejdet på højtryk for at finde frem til gerningsmændene, og efter vidneafhøringer og granskning af tekniske spor lykkedes det altså at finde frem til identiteten på de to mænd, politiet mener er gerningsmændene.

- Vi er helt sikre på, at de to, vi efterlyser, er identiske med de to mænd, som vidner har set stikke af fra Lunden efter overfaldet, sagde efterforskningsleder Lars Peter Madsen onsdag til Horsens Folkeblad.

Mindet af 300 i Lunden

Det 22-årige offer blev mindet onsdag aften i Lunden, hvor i omegnen af 300 var mødt op for at ære den afdøde og samtidig markere afstandtagen til meningsløs vold.

Venner og familien var der, men også et stort antal udenforstående mødte op med blomster og lys. Mindehøjtideligheden var blevet oprettet som en begivenhed på Facebook, og opbakningen var overvældende.

- Det er rystende og svært at kapere. Det gør ondt, og jeg har egentlig bare lyst til at gå over til familien og give dem et kram, lød det onsdag aften fra Jennie Rønning, der har en datter på samme alder som den 22-årige.

Fængslet i fire uger: Sigtede nægter sig skyldige i sag om dødsvold i Lunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce