Så mange nye virksomheder kom til i 2018: Business Horsens-direktør er ikke tilfreds

Anders Killmann Petersen, administrerende direktør i Business Horsens, mener, at Horsens Kommune skal have større ambitioner end at ligge i midterfeltet på liste over kommuner med flest nye virksomheder. Arkivfoto: Morten Pape

Så mange nye virksomheder kom til i 2018: Business Horsens-direktør er ikke tilfreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens Kommune ligger i den dårlige halvdel på ny liste, der på tværs af landets kommuner opgør antallet af virksomheder, der så dagens lys i 2018. Kommunens aktører skal blive bedre til at markedsføre sig ud over kommunegrænsen, mener erhvervsdirektør.

Horsens: 648 nye virksomheder så dagens lys i Horsens Kommune i 2018.

Det svarer til 11,9 nye virksomheder pr. 1000 indbyggere i aldersgruppen 18 til 64 år, og det placerer Horsens Kommune på en 54. plads blandt landets 98 kommuner.

Det viser tal fra en ny iværksætterundersøgelse, der er lavet af regnskabsvirksomheden Dinero.

Placeringen i den dårlige halvdel blandt landets kommuner kalder på handling, mener administrerende direktør i Business Horsens, Anders Killmann Petersen.

- Vi kunne godt ligge højere på listen, for vi ligger ved et vækstbælte ved E45. Vi har stærke brancher inden for fødevarer, industri og byggeri, og vi har et spændende iværksættermiljø. Det skal vi være dygtigere til at fortælle og komme bredere ud med, end vi har gjort tidligere, siger han.

Vi har stærke brancher inden for fødevarer, industri og byggeri, og vi har et spændende iværksættermiljø. Det skal vi være dygtigere til at fortælle og komme bredere ud med, end vi har gjort tidligere.
Anders Killmann Petersen

Skal have større ambitioner

Horsens Kommune har i flere år profileret sig på konceptet Horsens Alliancen, hvor kommunen og erhvervslivet samarbejder om at få ledige i beskæftigelse. Og selvom man har sat stort fokus på det område, betyder det ifølge Anders Killmann Petersen ikke, at man har glemt iværksætteriet.

- Nej, vi har opbygget et godt økosystem for iværksættere, blandt andet i samarbejde med VIA. Det handler om, at vi skal være bedre til at markedsføre os ud over kommunegrænsen. Man må godt ranke ryggen og fortælle, at vi er en dygtig iværksætterkommune, siger han, der håber at se Horsens Kommune placeret højere på listen i fremtiden.

- Vi skal have større ambitioner end at ligge i midterfeltet, siger Anders Killmann Petersen.

På landsplan blev der i 2018 stiftet 13,4 nye virksomheder pr. 1000 indbyggere i aldersgruppen 18 til 64 år.

Så mange nye virksomheder kom til i 2018: Business Horsens-direktør er ikke tilfreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce