Annonce
Horsens

225 p-pladser lige på trapperne

Byggeriet af et p-hus med 225 parkeringspladser i Horsens centrale midtby kan nu gå i gang.

Læs: Horsens får 225 p-pladser lige ved gågaden

Endnu mangler byrådets endelige blå stempel, men det er blot en formalitet, efter at teknik- og miljøudvalget efter høringsperiodens udløb har sagt god for byggeriet af p-huset i Levysgade, der netto vil øge antallet af parkeringspladser i området med 120 pladser.

Håb om hurtigt byggeri

Det er ikke lykkedes Folkebladet at få oplyst af bygherren Torntoft & Mortensen, hvornår byggeriet af p-huset går i gang, men formanden for teknik- og miljøudvalget, Hans Bang-Hansen, håber, at det sker snart.

Beliggenheden er ideel, mener han, og behovet er der. Ikke mindst, bemærker Hans Bang-Hansen, fordi kommunen netop har sløjfet 25 parkeringspladser i forbindelse med ombygningen af Vitus Berings Plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce