Annonce
Ikast-Brande

2240 svedende cyklister kom forbi Nr. Snede

23 000 cyklister kom lørdag forbi Nr. Snede. Foto: Sofus Møller
DGI Hærvejsløbet kom lørdag igen forbi Nr. Snede depotet. 70 frivillige sørgede for at dagen blev en succes.

Nr. Snede:. I lørdags blev DGI Hærvejsløbet afholdt for 7. gang, og igen i år var Nr. Snede depotby.

Cyklisterne kan vælge flere ruter med mål i Viborg. Der er 275 km fra Flensborg, 165 km fra Vejen og 165 km på MTB fra Jelling.

Indsatsen i Nørre Snede startede allerede kl. seks om morgenen, hvor 17 frivillige startede med at stille telte og pavillioner op.

Der blev samlet cykelstativer, opstillet borde og parasoller m.m.

Fra kl. 7.30 kom der flere hjælpere til, cykelruterne skulle markeres, og der blev varmet 275 l. suppe, bagt 1500 boller og der blev brygget mange liter kaffe.

Derudover var der opgaver med at skære frugt og blande energidrik og saftevand, mens der blev styr på Kjeldsens småkager, snacks fra OK, Toms chokolade, vand fra Aqua D´or og meget mere.

Annonce
Èn kilometer til næste depot. Så vanker der gullash-suppe og frisk vand. Foto: Sofus Møller

Tilbage på skolen

Kl. 9.30 startede det lille lokale børnecykelløb med deltagelse af 46 børn, og kvart i 10 ankom de første af 649 deltagere på MTB fra Jelling samtidig med, at de 224 cykelryttere, der skulle starte fra Nørre Snede, begyndte at møde ind i depotet for at hente start nr. og for at få ”bunden lagt” med scrambled æg og bacon.

Efter en starttale og nedtælling fra publikum gik starten til den 70 kilometer lange rute kl. 10.45 ført an af El-bil fra SE biler, der viste rytterne vejen ud af byen.

Første mand med start i Nørre Snede var i Viborg 2 timer og 9 min. senere.

- Det var vores lokale Elo, der havde gode ben på dagen. Super flot kørt af ham, fortæller tovholder på Nr. Snede-depotet, Gitte Møller.

Sidst på formiddagen begyndte de første cyklister at komme fra Vejen, og ved 12.30 tiden kom de første fra Flensborg, fortæller Gitte Møller

Hele eftermiddagen var der cykelryttere i depotet, i alt 2240.

- Kl. 17.20 kunne vi sende sms til Funder, som var næste depot, at den sidste cykelrytter havde forladt Nørre Snede og begyndt på sidste etape, siger Gitte Møller.

Hele dagen var der ifølge tovholderen en rigtig god stemning i depotet.

- Det var dejligt at være tilbage på pladsen ved skolen. Også mange lokale kiggede forbi, hvor BKI havde stillet kaffebus op og gav gratis kaffe til de fremmødte. Den kunne nydes i de opstillede havemøbler og rytterne blev ønsket god tur til Viborg, siger Gitte Møller.

Ca. 70 frivillige hjælpere hjalp til i og omkring Nørre Snede-depot.

Kl. 20 var alt taget ned igen, og der var lavet aftensmad til alle hjælpere. De frivillige hyggede sig nogle timer om aftenen på terrassen ved sherifhuset, og mange meldte klar til at hjælpe 27. juni 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce