Investering til 30 mio. kr. kan mærkes på fjernvarmeregningen

Brædstrup Fjernvarme vil investere i en stor varmepumpe, så værket kan producere billigere varme til forbrugerne. Arkivfoto

Investering til 30 mio. kr. kan mærkes på fjernvarmeregningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brædstrup Fjernvarme er parat til at investere cirka et stort millionbeløb i en ny varmepumpe. Den vil spare forbrugerne for i gennemsnit cirka 1400 kroner om året.

Brædstrup: Der er besparelser på vej på varmeregningen for forbrugerne af Brædstrup Fjernvarme. I december sidste år måtte bestyrelsen af varmeselskabet ellers hæve varmeprisen med 4500 kroner om året i 2019, fordi det offentlige bidrag i form af statens grundbeløb bortfaldt.

Siden har bestyrelsen i Brædstrup Fjernvarme set på løsninger for at nedbringe varmeprisen igen, og det sker nu med en investering på cirka 30 millioner kroner til en ny varmepumpe.

Ifølge formanden for Brædstrup Fjernvarme vil forsyningsselskabet ansøge Horsens Kommune om de rette tilladelser, og efter planen skal den nye varmepumpe være i drift i efteråret 2020.

- Vi vil investere i en såkaldt 5,5 megawatt varmepumpe, og det betyder samtidig, at vi kan udfase noget af naturgassen. Ud fra nogle gennemsnitsudregninger betyder det, at en standard husstand vil kunne spare cirka 1300-1400 kroner om året. I bestyrelsen ser vi det som en fornuftig investering, som er tilbagebetalt i løbet af otte år, siger Jørgen Korshøj.

Vi har som målsætning i bestyrelsen, at vi skal være blandt de 20 procent billigste værker i Danmark inden for vores type værk. Jeg tror derfor ikke, at vi er færdig med at kigge på investeringer.
Jørgen Korshøj, formand for Brædstrup Fjernvarme

Firma skal flytte

Investeringen betyder, at Brædstrup Fjernvarmeværk har købt 6500 kvm jord og en industrihal på 1000 kvm på adressen Industrivej 7 i Brædstrup af betonentreprenør Jakob Jensen.

Her holder firmaet Reaporte for tiden til, men virksomheden skal efter planen flytte til en grund i Brædstrup Erhvervspark, hvor Jakob Jensen vil opføre en ny industrihal.

- Vi er meget glade for, at Jakob Jensen vil sælge os industrihallen med tilhørende jord. Det er meningen, at varmepumpen skal stå i industrihallen. Den ligger lige ved vores eksisterende anlæg, og det gør det nemmere med rørlægning. Varmepumpen er en ordentlig karl, så den fylder meget. Samtidig er hallen isoleret, hvilket er perfekt for os, siger Jørgen Korshøj.

Øget fleksibilitet

Ifølge formanden for Brædstrup Fjernvarme passer den nye varmepumpe perfekt ind i forhold til det eksisterende udstyr på værket. Varmepumpen vil således øge fleksibiliteten og kan sættes i drift, når strømmen er billig.

- Det, som er godt ved at få en varmepumpe ind, er, at vi får flere forskellige parametre at køre fjernvarmen på. Hvis man kun har naturgas, er man meget afhængig af, hvordan gaspriserne er. Her vi knap så sårbare, og det vil også på sigt give billigere priser for forbrugerne, siger Jørgen Korshøj.

Ikke mere sol nu

Brædstrup Fjernvarmeværk var blandt de første værker herhjemme til at indføre solceller til opvarmning. Anlægget står for cirka 20 procent af varmeproduktionen, men i øjeblikket er det ikke teknisk muligt at etablere flere solpaneler.

- Hvis vi sætter flere solceller op, vil vi få et problem med at komme af med overskudsvarmen om sommeren. Så kan man lagre det, men vi synes ikke, at de lagringsteknikker, vi har i dag, er gode nok, siger Jørgen Korshøj.

Han afviser dog ikke mere solenergi på sigt, hvis teknologien bliver bedre. Samtidig tror han også, at det blot er et spørgsmål om tid, før fjernvarmeværket igen skal ud og investere i nye produktionsanlæg.

- Vi har som målsætning i bestyrelsen, at vi skal være blandt de 20 procent billigste værker i Danmark inden for vores type værk. Jeg tror derfor ikke, at vi er færdig med at kigge på investeringer. Det her er step 1 og det er muligt, at der inden for en årrække kommer en mere. Vores målsætning er at optimere og investere for at have den billigste energiform overhovedet muligt, siger Jørgen Korshøj.

Investering til 30 mio. kr. kan mærkes på fjernvarmeregningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce