Annonce
Horsens

22-årig tiltalt for at have udsat kæreste for vold med totenschlæger

En 22-årig mand er ved Retten i Horsens tiltalt for at have holdt sin eks-kæreste fanget og udsat hende for grov vold. Han nægter. Foto: Søren E. Alwan

Eks-kæreste: Han tog halsgreb på mig og holdt mig fanget. Den tiltalte nægter. - Vi havde et godt forhold, forklarer han.

Horsens: Er det en historie om en stærkt besidderisk mand, som fyldt op af jalousi slår sin kæreste, truer hende på livet, holder hende frihedsberøvet i soveværelset og tager halsgreb på hende både med hænderne og med en totenschlæger?

Eller er det en ekskæreste, der er skuffet og ked af, at de to ikke skulle være sammen mere, og derfor i skuffelse anmelder sin ekskæreste til politiet.

Det skal en dommer og to domsmænd ved Retten i Horsens tage stilling til efter at have hørt de to parters - vidt forskellige - forklaringer i retten onsdag eftermiddag.

En 22-årig mand fra Horsens er tiltalt for særlig grov og brutal vold mod sin ekskæreste ved tre episoder i april, juli og august sidste år. Han er også tiltalt for at have frihedsberøvet kvinden ved at tilbageholde hende i parrets soveværelse, ligesom han også skulle have truet hende på livet og bl.a. udtalt, at hun "ville være mere værd, hvis hun var død". Derudover skulle han have forsøgt at kvæle hende med både de bare næver og med en totenschlæger, som er et stavlignende håndvåben af hårdt gummi og metal.

Annonce

Hun kunne stikke af, hvis hun ville. Jeg har ikke holdt hende tilbage. Der er vrider på døren, og vi boede i stuen. Der var også et vindue, hun kunne komme ud af.

22-årig tiltalt

Jalousi og vrede

Det tidligere kærestepar har vidt forskellige udlægninger af, hvordan deres forhold var.

Enige er de dog om, at de mødtes i marts sidste år, og deres forhold derefter meget hurtigt tog fart. Allerede i april flyttede kvinden ind hos den 22-årige i hans lejlighed.

- Det gik rigtig godt. Vi havde virkelig et godt forhold med masser af sjov og humor, forklarede den 22-årige i retten.

Ekskæresten var ikke helt enig.

- I starten gik det godt. Men ret hurtigt viste det sig, at han var meget jaloux og bestemmende. Hvis jeg kom til at kigge på en fyr på gaden, kunne han blive virkelig vred og nærmest gå amok på mig, fortalte kvinden.

Hun virkede i retten meget påvirket og måtte flere gange tørre sine øjne for tårer.

Ingen tillid

Ifølge kvindens forklaring begyndte hun at lyve for sin kæreste for at undgå at komme på kant med ham.

- Jeg tænkte, det var nemmere at lyve for ham, så jeg undgik hans raserianfald og hans voldelige side. Men det gik galt, forklarede hun, der ikke mener, hun løj om ting, som var væsentlige.

Han fortæller derimod, at han havde det meget svært, da det gik op for ham, at hans kæreste løj. Bl.a. om antallet af tidligere sex-partnere og om størrelsen på hans penis i forhold til andres.

- Jeg havde desværre ikke tillid til hende. Derfor fik jeg lov til at tjekke hendes telefon, og så kunne jeg jo se, hun løj. Det gjorde mig ked af det, men jeg var ikke voldelig, understregede han, der også mente, at kvindens blå mærker kunne stamme fra, at de to havde haft med hans egne ord "vild sex".

Det benægtede eks-kæresten dog, og hun mente bestemt heller ikke, at hun havde givet den 22-årige lov til at tjekke telefonen.

- Det gjorde han, mens jeg sov. Han brugte min finger til at åbne min telefon. Han loggede på mine ting og tjekkede alt, og så konfronterede han mig med ting, der er sket for flere år siden, inden jeg blev overfaldet, fortalte hun.

Der falder dom i sagen torsdag middag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce