Annonce
forside

22-årig mand stak offer ihjel under fest på Amager

Ved Østre Landsret er en 22-årig mand fredag idømt 12 års fængsel for drab. (Arkivfoto)

Østre Landsret har fredag idømt en 22-årig mand 12 års fængsel for drab på en 27-årig mand.

I en lejlighed i Kastrup på Amager fandt politiet tidligt om morgenen en oktoberdag i 2017 en 27-årig mand, der var dræbt af knivstik.

En gruppe unge mænd var få timer inden mødtes for at feste, hvilket inkluderede større mængder alkohol og stoffer.

Undervejs opstod der en konfrontation, der førte til, at en 27-årig mand blev stukket fire gange i ansigtet og i brystkassen med en køkkenkniv.

Ved Østre Landsret blev 22-årige Mathias Chor fredag fundet skyldig i drabet. Straffen lyder på 12 års fængsel.

Et drab straffes i udgangspunktet med 12 års fængsel, hvis der hverken er formildende eller skærpende omstændigheder.

Afgørelsen er en stadfæstelse af dommen fra Københavns Byret.

Efter henvendelse fra undrende borgere ankom politiet torsdag den 12. oktober 2017 til lejligheden på Bredagervej 29 nær Københavns Lufthavn.

Kort tid efter anholdt politiet to mænd, der på daværende tidspunkt var 19 og 21 år. Den yngste blev løsladt kort tid efter anholdelsen, mens den anden altså nu er dømt for drabet ved Østre Landsret.

Offeret kendte ikke den 22-årige på forhånd, men var til stede på grund af en fælles bekendt.

Under retssagen har man forsøgt at få belyst, hvad der ledte op til drabet. Men det har ikke været muligt at finde ud af, fortæller anklageren.

Mathias Chor erkendte sig skyldig i grov vold med døden til følge.

Han har dog nægtet sig skyldig i drab, da der ifølge Chor selv var tale om selvforsvar. Ifølge anklageren har retten ikke kunnet finde beviser for, at det skal skulle være tilfældet.

Den 22-årige mand er tidligere dømt for vold.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce