Annonce
Horsens

22-årig fængslet for påsatte brande: Jeg er så pisseskuffet over mig selv

Tre mænd er nu varetægtsfængslet sigtet for en stribe påsatte brande i Horsens natten til søndag. En af brandene gik ud over denne container i Hospitalsgade. Arkivfoto: Jens Amtoft
En tredje mand er nu anholdt og sigtet for syv påsatte brande i Horsens midtby natten til søndag. Han nægter sig skyldig.
Annonce

Horsens: Jeg er så pisseskuffet over mig selv. Jeg er virkelig påvirket af det her, og jeg er virkelig flov.

En 22-årig mand fra Horsens lagde ikke fingrene imellem, da han torsdag blev afhørt i Retten i Horsens, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør.

Han er sigtet for - i forening med to 19-årige, der blev varetægtsfængslet i tirsdags - at stå bag syv påsatte brande forskellige steder i Horsens midtby i løbet af blot 40 minutter natten til søndag.

Den 22-årige nægter, at han var med til at sætte ild til skraldepande og containere i bl.a Graven, Hospitalsgade, Nørregade, Thonbogade, Rådhustorvet og Søndergade, hvor beboerne i en ejendom måtte evakueres, da flammerne truede med at sprede sig til huset.

Han erkender dog, at han var til stede i forbindelse med tre til fire af brandene. Men, forklarede han i retten, han forsøgte at forhindre den ene af de 19-årige, som han har kendt, siden de var børn, i at tænde ild.

- Jeg kan huske, jeg sagde til ham, at han skulle stoppe. At det var dumt og ikke det værd, men han gad ikke høre på mig. Han grinede bare. Jeg prøvede også at tage lighteren ud af hans hånd, sagde den 22-årige og tilføjede med bævende stemme:

- Jeg er den ældste. Jeg skulle have taget fat i dem og have hevet dem væk. Jeg er så flov. Jeg skulle have holdt styr på de to.

Annonce

Et spor af brande

Han forklarede videre, at han lørdag aften og natten til søndag drak tæt med en flok venner forskellige steder i Horsens. Først på en bar og siden på Strandpromenaden.

Senere på natten endte han inde i midtbyen sammen med de to medsigtede.

- Jeg ved faktisk ikke, hvordan vi endte derinde igen. Jeg havde været på vej hjem flere gange. Jeg kan ikke huske, hvad der skete. Jeg var stangstiv, og jeg må nok bare erkende, at klappen er gået ned, forklarede den 22-årige, hvis hukommelse blev hjulpet på vej af omfangsrigt overvågningsmateriale fra midtbyen, der viser de tre unge mænd bevæge sig rundt og trække et spor af brande efter sig.


Jeg er den ældste. Jeg skulle have taget fat i dem og have hevet dem væk. Jeg er så flov. Jeg skulle have holdt styr på de to.

22-årig sigtet for påsatte brande


Annonce

Det var ikke små brande

Anklager Sanne Olsen bad dommeren om at sende den 22-årige bag tremmer lige som sagens øvrige to sigtede.

- Han forklarer selv, at han var til stede, da det brændte. Han satte muligvis ikke ild til. Men han var der, og han forklarer selv, at han var spritstiv og ikke kan huske ret meget, sagde hun, inden hun understregede sagens alvor:

- Der er ikke tale om små brande, der gik ud af sig selv. Der er tale om syv brande på 40 minutter i nærheden af bygninger. Brande, der ikke bare sådan lige kunne slukkes, sagde Sanne Olsen, som i retten læste op af forklaringen fra de betjente, der natten til søndag forsøgte at slukke brandene i hælene på de tre unge mænd. De forsøgte sig bl.a. med pulverslukkere og med at sparke brændende containere væk fra skure og ejendomme for at forhindre brandene i at brede sig.

Forsvarer Jørgen Merrild Bie mente derimod, at hans klient skulle løslades.

- Jeg synes, han lægger alle kortene på bordet. Han forklarer sig, og han holder ikke noget skjult. Han siger, politiet gerne må få adgang til hans sociale medier. Han var til stede ved brandene men har ikke sat ild, og grunden til, at der er ting, han ikke kan huske, er, at der ligger en tåge af beruselse over det hele, lød det fra forsvareren.

Den 22-årige blev trods protesterne fra sin forsvarer varetægtsfængslet frem til 21. juli.

Han kærede fængslingen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Annonce