Annonce
Horsens

22-årig død efter overfald i Lunden

Politiet afspærrede lørdag Lunden, efter en 22-årig mand var blevet overfaldet i nærheden af kunstværket Menneskemuren. Natten til tirsdag afgik den 22-årige ved døden uden at have været ved bevidsthed siden overfaldet. Arkivfoto
Sydøstjyllands Politi søger stadig vidner til det overfald, der skete lørdag aften, mens Lunden var fyldt med mennesker.

Horsens: Den 22-årige mand fra Horsens, der lørdag aften blev overfaldet og bl.a. sparket i hovedet af to ukendte mænd i Lunden i Horsens, er natten til tirsdag afgået ved døden.

Det oplyser vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi tirsdag morgen.

- Den 22-årige afgik ved døden ved midnatstid. Han har ikke været ved bevidsthed siden overfaldet, fortæller vicepolitiinspektøren.

Han fortæller også, at politiet har modtaget en del henvendelser fra vidner i sagen, og flere personer er blevet afhørt i løbet af de seneste dage.

- Men vi har endnu ikke været i kontakt med nogen, som vi mistænker for at stå bag overfaldet, siger Lars Peter Madsen.

Overfaldet skete kl. 18.42 lørdag aften i nærheden af Menneskemuren nedenfor Horsens Kunstmuseum i Lunden.

Vidner har forklaret, at de så to gerningsmænd overfalde den 22-årige med slag og spark i hovedet, inden de stak af fra stedet.

Den 22-årige blev efter overfaldet fragtet til skadestuen i Horsens, hvorefter han blev overflyttet til neurologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital i Skejby, hvor lægerne har kæmpet for at redde hans liv.

Det lykkedes ikke, og natten til tirsdag døde den 22-årige.

Vi har hørt fra vidner, at der var mange mennesker til stede i Lunden, da overfaldet fandt sted. Vi vil meget gerne høre fra alle, der var i Lunden lørdag aften.

Lars Peter Madsen, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi

Ikke nærmere et motiv

Lars Peter Madsen opfordrer alle, der var til stede i Lunden lørdag aften til at henvende sig til politiet.

- Vi har allerede hørt fra en del vidner, og vi har også fået flere brugbare tip og navne på mulige gerningsmænd. Dem skal vi nu have talt med. Men vi vil stadig meget gerne høre fra alle, der kan have set noget. Vi har hørt fra vidner, at der var rigtig mange mennesker til stede i Lunden, da overfaldet fandt sted, siger Lars Peter Madsen.

Han oplyser, at politiet ikke er kommet nærmere et motiv til det voldsomme overfald. I løbet af weekenden lød det fra vagtchefen, at der tilsyneladende var tale om et tilfældigt overfald.

Det er dog ikke sikkert, at det er tilfældet, siger vicepolitiinspektøren.

- Jeg kan oplyse, at vores efterforskning peger på, at mødet mellem de tre ikke var tilfældigt. Der var muligvis tale om nogle uoverensstemmelser, der skulle løses, siger han, der dog understreger, at der tilsyneladende ikke var slåskamp eller lignende forud for overfaldet.

De to gerningsmænd beskrives som unge, ca. 18-19 år.

Den ene var ca. 180 cm høj, tynd med mellemblondt hår og mørkt tøj. Den anden var lidt højere - ca. 185 cm. Også han beskrives som tynd, med kort mørkt hår og iført sort tøj og sort kasket.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på tlf. 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce