Annonce
Horsens

22-årig død efter overfald i Lunden

Politiet afspærrede lørdag Lunden, efter en 22-årig mand var blevet overfaldet i nærheden af kunstværket Menneskemuren. Natten til tirsdag afgik den 22-årige ved døden uden at have været ved bevidsthed siden overfaldet. Arkivfoto
Sydøstjyllands Politi søger stadig vidner til det overfald, der skete lørdag aften, mens Lunden var fyldt med mennesker.

Horsens: Den 22-årige mand fra Horsens, der lørdag aften blev overfaldet og bl.a. sparket i hovedet af to ukendte mænd i Lunden i Horsens, er natten til tirsdag afgået ved døden.

Det oplyser vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi tirsdag morgen.

- Den 22-årige afgik ved døden ved midnatstid. Han har ikke været ved bevidsthed siden overfaldet, fortæller vicepolitiinspektøren.

Han fortæller også, at politiet har modtaget en del henvendelser fra vidner i sagen, og flere personer er blevet afhørt i løbet af de seneste dage.

- Men vi har endnu ikke været i kontakt med nogen, som vi mistænker for at stå bag overfaldet, siger Lars Peter Madsen.

Overfaldet skete kl. 18.42 lørdag aften i nærheden af Menneskemuren nedenfor Horsens Kunstmuseum i Lunden.

Vidner har forklaret, at de så to gerningsmænd overfalde den 22-årige med slag og spark i hovedet, inden de stak af fra stedet.

Den 22-årige blev efter overfaldet fragtet til skadestuen i Horsens, hvorefter han blev overflyttet til neurologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital i Skejby, hvor lægerne har kæmpet for at redde hans liv.

Det lykkedes ikke, og natten til tirsdag døde den 22-årige.

Annonce
Vi har hørt fra vidner, at der var mange mennesker til stede i Lunden, da overfaldet fandt sted. Vi vil meget gerne høre fra alle, der var i Lunden lørdag aften.

Lars Peter Madsen, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi

Ikke nærmere et motiv

Lars Peter Madsen opfordrer alle, der var til stede i Lunden lørdag aften til at henvende sig til politiet.

- Vi har allerede hørt fra en del vidner, og vi har også fået flere brugbare tip og navne på mulige gerningsmænd. Dem skal vi nu have talt med. Men vi vil stadig meget gerne høre fra alle, der kan have set noget. Vi har hørt fra vidner, at der var rigtig mange mennesker til stede i Lunden, da overfaldet fandt sted, siger Lars Peter Madsen.

Han oplyser, at politiet ikke er kommet nærmere et motiv til det voldsomme overfald. I løbet af weekenden lød det fra vagtchefen, at der tilsyneladende var tale om et tilfældigt overfald.

Det er dog ikke sikkert, at det er tilfældet, siger vicepolitiinspektøren.

- Jeg kan oplyse, at vores efterforskning peger på, at mødet mellem de tre ikke var tilfældigt. Der var muligvis tale om nogle uoverensstemmelser, der skulle løses, siger han, der dog understreger, at der tilsyneladende ikke var slåskamp eller lignende forud for overfaldet.

De to gerningsmænd beskrives som unge, ca. 18-19 år.

Den ene var ca. 180 cm høj, tynd med mellemblondt hår og mørkt tøj. Den anden var lidt højere - ca. 185 cm. Også han beskrives som tynd, med kort mørkt hår og iført sort tøj og sort kasket.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC-talenter løb med roserne

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce