Annonce
Erhverv

219 flere ledige på 10 dage: Især medlemmer af denne fagforening er berørt

Antallet af dagpengemodtagere i Horsens Kommune er steget med 219 under coronakrisen. Det svarer til en stigning på 12 procent. Arkivfoto: Morten Pape
Især 3F Horsens og omegn mærker coronakrisen. Gennem de første 12 dage af krisen er antallet af ledige medlemmer steget med knap 40 procent.
Annonce

Horsens: På mindre end to uger er antallet af ledige medlemmer hos 3F Horsens og omegn steget med 134 personer. Det svarer til, at antallet af ledige 3F-medlemmer i lokalområdet er steget med knap 40 procent i Coronakrisens første 12 dage.

En udvikling, der ifølge Hans A. Sørensen, formand for 3F Horsens og omegn, vidner om behovet for politisk håndsrækning.

- Der er ingen tvivl om, at coronakrisen ikke bare er en trussel mod borgernes helbred, men også mod erhvervene og de ansatte. Derfor er det vigtigt, at vi nu på Christiansborg tilsyneladende har en god fælles forståelse af, at der skal diverse nødlove og hjælpepakker til, hvis samfundet skal stå igennem den her underlige situation, siger han, der samtidig efterlyser, at erhvervslivet tilpasser sine reaktionsmønstre efter de muligheder, myndighederne har præsenteret.

- Det er for eksempel, at firmaer i stedet for at afskedige, så bør lave aftaler om hjemsendelse - eller om hjemsendelse med muligheder for opkvalificering via digital undervisning imens, siger han.

3F har medlemmer i mange brancher, herunder industri, byggeri, transport og restauration.

Ledigheden stiger i Horsens

Antallet af horsensianere på dagpenge er foreløbigt steget med 219 under coronakrisen. Blandt andet 3F Horsens og omegn og NNF Østjylland er berørt. Her er et lille udpluk af andre brancher og a-kasser, der er berørt.

Metalarbejdere: 24 flere ledige under coronakrisen

Akademikere: 10 flere ledige

HK-ansatte: 8 flere ledige

Medlemmer af Kristelig a-kasse: 25 flere ledige

Medlemmer af Det faglige hus: 19 flere ledige

Kilde: Horsens Kommune

Annonce

219 flere ledige på 10 dage

Også hos Fødevareforbrundet NNF Østjylland har coronakrisen sat ind.

- Hvor der i Horsens Kommune almindeligvis registreres mellem en og fem nyledige om måneden, var der 24. marts registreret 41 nye ledige foreløbigt i denne måned, siger afdelingsformand Flemming Hansen.

Folkebladet har også henvendt sig til Jobcenter Horsens for at få en totaloversigt over nyledige i kommunen under coronakrisen, men beskæftigelseschef Bjarke Thomsen henviser i stedet til borgmester Peter Sørensen (S).

- Vi har registreret, at der fra 15. marts til 25. marts har været en total stigning af dagpengemodtagere med bopæl i Horsens Kommune på 219 personer. Det svarer til 12 procent. Og det ser ud til, at det særligt er ufaglærte, der bliver afskediget, siger Peter Sørensen.

- Det ser ud til, at det især har ramt servicebranchen, logistikbranchen og nogle produktionsbrancher, siger han.

Annonce

Positive tendenser

Peter Sørensen påpeger, at Horsens ligger marginalt under landsgennemsnittet, og at ledigheden ikke for alvor har sat ind i forhold til bygge-, anlæg- og stålbrancherne, der er brancher, kommunen er særligt opmærksom på.

- Blandt de brancher er der ikke noget, der indikerer, at der har været massive hjemsendelser, og det er vigtigt, for det er brancher, der har en stor og afgørende rolle i Horsens. Men dermed ikke sagt, at det ikke kan komme, siger Peter Sørensen.

Borgmesteren påpeger samtidig, at der også er positive tendenser i den ellers negativ spiral.

- Tirsdag i denne uge var der 25 personer, der afmeldte sig dagpenge, og det er første gang vi ser et sådan antal siden starten af marts. Det er et, meget forsigtigt, optimistisk signal om, at nogen også kommer i gang igen. Samtidig kan vi se, at der er 160 ledige job på jobnet, så der slås altså også ledige job op, siger borgmesteren.

Foruden den store stigning blandt dagpengemodtagere oplyser borgmesteren, at der også er registreret en voldsom stigning blandt sygedagpengemodtagere i Horsens Kommune i den seneste periode.

Horsens Kommune har i alt godt 2000 borgere på dagpenge.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Nu skal du bestille tid for at blive corona-testet i Horsens

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce