Lund er valgt fra: Bygholm Bakker får ny daginstitution til 220 børn

Bygholm Bakker får en ny daginstitution, som potentielt kan komme til at rumme 220 børn. Arkivfoto

Lund er valgt fra: Bygholm Bakker får ny daginstitution til 220 børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lund by får alligevel ikke en ny daginstitution. Byggeriet bliver flyttet til Bygholm Bakker, og den nye institution skal kunne rumme op til 220 børn.

Horsens: Nu skal der bygges en ny daginstitution i Bygholm Bakker. Området har i flere år stået for at tiltrække nybyggere til byen, og senest blev der i oktober sidste år udstykket 27 parcelhusgrunde.

Med de mange nybyggere kommer mange nye børn - det er i hvert fald kommunens forventning - og derfor sadler politikerne om og ændrer en tidligere beslutning om at udvide antallet af institutionspladser i Lund kraftigt.

I november 2017 bevilgede byrådet knap ni milioner kroner til etablering af 60 børnehavepladser ved Silkeborgvej 177 i Lund. Men det har efterfølgende vist sig, at børnetallet i selve Lund by vil stabilisere sig, mens det vil stige i Bygholm Bakker. Derfor bliver udbygningen i Lund midlertidig, og i stedet skal der altså bygges en helt ny daginstitution i Bygholm Bakker.

- På baggrund af de nye byggerier i Bygholm Bakker, og når man ser på, hvad er det for borgere, der bygger nyt derude, så kommer der pres på, for det er familier med børn, lyder det fra Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune.

Placering stadig uvis

Da planerne om en ny institution i Lund by er sparket til hjørne, skal den nye daginstitution i Bygholm Bakker både rumme den forventede stigning i børnetallet i Bygholm Bakker og de 60 børnehavepladser, som er ved at blive etableret i midlertidige pavilloner ved Silkeborgvej 177 i Lund. Derfor får den nye institution i første omgang plads til 150 børn, men med en mulighed for at udvide den til 200-220 pladser.

Hvor den nye institution skal ligge, og hvordan den kommer til at se ud, er stadig for tidligt i processen til at sige noget om, men det er forventningen, at lokalplanen for den nye daginstitution kan vedtages i efteråret 2019, så byggeriet kan begynde i starten af 2020.

- Vi ved ikke præcis, hvor den nye institution skal ligge. Vi ved i hvilket område, men der skal laves en lokalplan for området først. Vi forventer, at institutionen står færdig og er klar til brug i begyndelsen af 2021, siger Tanja Nyborg.

Lund er valgt fra: Bygholm Bakker får ny daginstitution til 220 børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce