Skævt i Horsens: Vi skal bekæmpe de uligheder, som vi kan gøre noget ved


Skævt i Horsens: Vi skal bekæmpe de uligheder, som vi kan gøre noget ved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Paw Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens, byrådsmedlem og folketingskandidat for SF i Horsens Kommune
Billede
Horsens debat. 

Læserbrev: I budgetaftalen for 2019 fik SF skrevet ind, at der skal laves en kortlægning og analyse af uligheden i Horsens Kommune. Først og fremmest for at få viden, som vi kan handle på, men også for at sætte fokus på en vigtig problemstilling og måske starte en vigtig diskussion om sociale forskelle og retfærdighed.

Imens vi venter på vores lokale analyse, er der dog allerede kommet et vigtigt indspark til diskussionen.

FH (Fagforeningernes Hovedorganisation), som er det nye LO, har offentliggjort en undersøgelse, der viser formue-uligheden i det danske samfund.

Det er ikke første gang, vi får sat tal på formue-uligheden i Danmark. Men den nye undersøgelse viser også den kommunale fordeling af formuer.

Lad det være sagt med det samme: Der er mange kommuner, hvor formuefordelingen er endnu skævere end i Horsens, men det er alligevel overraskende, hvor stor skævheden i formuerne er lokalt set.

Den viser således, at de 100 rigeste i kommunen ejer det samme som 43,5 pct. af kommunens samlede voksne befolkning (svarende til 29.280 personer).

Men den viser også, at hvor de 10 pct. rigeste har en gennemsnitsformue på 4.365.133 kr., så har de 10 pct. fattigste en negativ gennemsnitsformue, nemlig -259.000 kr.

Er det rimeligt? Nej, det er det ikke, og vi bliver nødt til at finde ud af, hvordan vi kan bryde den skæve fordeling - lokalt, landspolitisk, globalt.

Formue-ulighed er et landspolitisk emne, som SF har højt på dagsordenen. Men her lokalt må vi gøre alt, hvad vi kan for at bekæmpe de uligheder, som vi kan gøre noget ved, og som tit er med til at skabe forudsætningerne for en skæv formue- og indkomstfordeling senere hen i livet.

Det handler om uligheden i uddannelse og den ulighed, vi møder allerede hos de helt små, men det handler også om støtte til socialt udsatte og arbejdsløse og uligheden i sundhed.

Områder, hvor vi - på et snart oplyst grundlag - som kommune kan, bør og skal gøre en særlig indsats i de kommende år.

De 100 rigeste i kommunen ejer det samme som 43,5 pct. af kommunens samlede voksne befolkning (svarende til 29.280 personer).

Skævt i Horsens: Vi skal bekæmpe de uligheder, som vi kan gøre noget ved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce