Annonce
112

21-årig udsat for vold og afpresning: Blev klædt af, pisket og fik kanonslag i hænderne

En 21-årig mand fra Horsens er ifølge politiet blevet udsat for afpresning, vold og tvang i løbet af de seneste 14 dage. Bl.a. tvang tre mænd ham flere gange med ud til Bygholm Sø, hvor han blev forsøgt kvalt i sin egen hættetrøje, pisket med et bælte og fik et kanonslag i hænderne. Arkivfoto: Morten Pape
Tre mænd blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet for afpresning, tvang og grov vold mod en 21-årig mand fra Horsens.

Horsens: En 21-årig mand fra Horsens er ifølge Sydøstjyllands Politi blevet udsat for voldsom afpresning, tvang og grov vold over flere dage i de seneste uger af tre mænd.

Bl.a. blev han i mandags forsøgt kvalt i sin egen hættetrøje, inden han blev afklædt og pisket med et bælte, før han fik placeret et kanonslag i sine hænder.

- Hvis du ikke udleverer din mors NemID, så tænder vi kanonslaget, lød beskeden fra de tre mænd angiveligt, mens de viftede om den 21-årige med en lighter.

Ifølge sigtelsen hentede mændene fire gange over de seneste 14 dage den 21-årige mand på hans bopæl i Horsens.

Her tvang de ham ind i en bil og kørte ham rundt til forskellige steder i Horsens - bl.a. ved Bygholm Sø, hvor de med forskellige former for vold og både fysiske og verbale trusler forsøgte at få ham til at optage lån hos både banken og sine venner, overføre penge eller købe telefoner på afbetaling for at skaffe penge.

Undervejs skulle de tre mænd ifølge sigtelsen flere gange have have slået, sparket og stukket den 21-årige med en ukendt genstand, lige som den ene af dem også skulle have taget halsgreb på ham.

Annonce

Nægter sig skyldige

Årsagen til afstraffelsen var angiveligt en såkaldt dummebøde på omkring 80.000 kroner, som de tre mænd mener, den 21-årige skal betale til den ene af dem.

De tre mænd var iklædt politiets blå dna-dragter og badesandaler, da de onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre ved Retten i Horsens.

Inden dørene blev lukket for pressen og de pårørende, der var mødt op for at støtte de tre, nåede de tre mænd på henholdsvis 19, 19 og 23 år at erklære sig uskyldige i de alvorlige anklager mod dem.

Via deres forsvarer Mikkel Nielsen erklærede de også, at de ikke ønskede at udtale sig i forbindelse med grundlovsforhøret.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at de tre mænd blev varetægtsfængslet i fire uger efter grundlovsforhøret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens

Formand for børneudvalget i sag om ferieønsker: Tænk over det signal, I sender

Annonce