Annonce
Østjylland

Anholdt efter AGF-kamp: 21-årig sigtet i Jens Stage-sag nægter sig skyldig

Det var natten til 14. juli, at der udbrød brand i Jens Stages lejlighed på Eckersbergsgade i Aarhus. Foto: presse-fotos.dk/Scanpix 2019
Den nyligt sigtede i sagen om brandstiftelse af den tidligere AGF-spiler Jens Stages lejlighed nægter sig i tirsdagens grundlovsforhør skyldig.
Annonce

AARHUS: Klokken 10.30 tirsdag begyndte grundlovsforhøret af den nyligt sigtede medgerningsmænd i sagen om brandstiftelse af den tidligere AGF-spiller Jens Stages lejlighed 14. juli.

Den 21-årige mand blev anholdt klokken 01.37 natten til tirsdag, da han ankom til Harald Jensen Plads i Aarhus med en bus, der havde været i Lyngby i forbindelse med mandagens superligakamp.

Den nyligt anholdte mødte op til dagens grundlovsforhør iført mørke Adidas-sko, lyseblå jeans og en mørkeblå hættetrøje, hvor han blev sigtet for overtrædelser af straffelovens §180, §181, §252 og §266. Han blev dermed sigtet for brandstiftelse, at have forvoldt fare for andres liv samt trusler.

Forsvareren gjorde det hurtigt tydeligt, at den anklagede nægter sig skyldig i de kriminelle gerninger.

Da Østjyllands Politi ikke kan udelukke, at der kan være flere medgerningsmænd, anmodede anklagemyndigheden om dørlukning ved grundlovsforhøret, hvilket dommeren accepterede. De nærmere detaljer i sagen og grundlovsforhøret er derfor uvisse. Den 21-årige blev varetægtsfængslet til 28. august og tog forbehold for eventuelt at kære kendelsen til landsretten, har Østjyllands Politi sidenhen oplyst på Twitter.

Annonce

24-årig har erkendt trusler

En 24-årig mand sidder i forvejen varetægtsfængslet i sagen.

Det var natten til 14. juli, at der omkring klokken 02.00 blev smidt en røgbombe gennem ruden på Jens Stages lejlighed i Eckersbergsgade, hvor der opstod en mindre brandskade, inden ilden gik ud.

Den 24-årige, der allerede sidder varetægtsfængslet, erkender at have kastet røgbomben samt at have truet Jens Stage.

Han erkender således at have rettet henvendelse til fodboldspilleren via Facebook og skrevet: "Du kan aldrig være i Aarhus igen - Judas".

På fyrværkeriet, der blev kastet ind gennem et vindue til lejligheden, var der ifølge politiets sigtelse lagt en seddel med ordene:

"I Aarhus straffes forrædere, Judas svin".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce