Annonce
Odder

207 underskrifter hjalp ikke: Politikere siger ja til etagebyggeri ved rundkørsel

Sådan kommer det nye byggeri ved rundkørslen i Odder til at se ud. Tegningen er en såkaldt principvisualisering - og den er lavet gpp arkitekter.
Medlemmer af Miljø-, Teknik- og Klimaudvalget går enstemmigt ind for, at autoværksted skal erstattes med to boligblokke.
Annonce

Odder: Selv om der har været mange indsigelser mod byggeriet, tyder alt nu på, at der vil blive bygget to nye boligblokke på det område, som i dag rummer autoværkstedet Lindgaard og Kristiansen på Horsensvej 2 og tæt på rundkørslen.

Det ligger fast, efter at Miljø-, Teknik- og Klimaudvalget har godkendt den lokalplan, som har været i otte ugers offentlig høring. Det har resulteret i 17 høringssvar, hvoraf det ene rummer 207 underskrifter fra primært naboer i kvarteret Skovly.

Naboerne er imod byggeriet, fordi de er bekymrede for, at etagebyggeriet vil medføre indbliksgener til villakvarteret. Desuden frygter de, at der vil blive for meget trafik på Skovly, fordi indkørslen til de nye boligblokke ifølge planen skal foregå via netop den vej.

- Vi har selvfølgelig kigget på indsigelserne og lyttet til bekymringerne. Derfor har vi også fået undersøgt, om byggeriet vil give skyggegener i naboernes haver. Det er dog ikke tilfældet, siger formanden for udvalget Ole Lyngby Pedersen (V).

Annonce

Indkørsel fra Skovly

Heller ikke naboernes bekymring for øget trafik på Skovly på grund af 41 nye lejligheder har fået udvalget til at overveje ændringer i lokalplanforslaget. Af høringssvarene fremgår det ellers, at naboerne foretrækker indkørsel til det nye byggeri via Horsensvej.

- Det siger vi nej til, fordi vi frygter flere uheld syd for rundkørslen. Her har der allerede været flere alvorlige ulykker, siger Ole Lyngby Pedersen, der sammen med resten af udvalget altså sendte sagen videre til byrådet, som ser på sagen mandag 31. august.


Mit indtryk er, at der er tale om et fint projekt, som er godt for midtbyen, fordi vi får flere centralt placerede lejligheder.

Ole Lyngby Pedersen, formand for Miljø-, Teknik- og Klimaudvalget


Af tegningerne af projektet fremgår det, at Lindgaard og Kristiansen ønsker at opføre 41 boliger på 65-85 kvadratmeter. Bebyggelsen får svalegang ud mod Horsensvej og altaner mod Skovly. Parkeringspladser, som der bliver en af til hver lejlighed, etableres på arealet ud mod landevejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce