Annonce
Kultur

2020-udgaven af middelalderfestivalen er ikke opgivet endnu

Kan flagkasterne fra det hårdt coronaplagede Italien mon komme til middelalderfestival i efteråret 2020? Svaret blafrer i vinden en tid endnu. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Der knokles på alternative løsninger i kultur- og eventafdelingen i Horsens Kommune, for kan Horsens Middelalderfestival måske blive i september, og hvad med åbningen af Søndergade?

Horsens: Nok betyder coronakrisen kulturelle aflysninger eller udsættelser på stribe, men det gør ikke eventafdelingen i Horsens Kommune arbejdsløs - tværtimod.

Lasse Schuleit, der er kultur- og eventchef, knokler sammen med andre på højtryk for at skabe overblik over, hvad myndighedernes forbud mod større forsamlinger betyder for resten af 2020.

Middelalderfestivalen, der skulle afvikles 21.-22. august, er i sin egen liga størrelsesmæssigt:

- Det er den, vi primært får henvendelser om. Den involverer rigtig mange. Det er alt fra folk på jobcentret, de frivillige, foreningerne, fodboldklubben og de grønne spejdere til artister og bodholdere fra udlandet. Hvad med flagkasterne fra Italien? Kan de komme ind i landet, lyder det spørgende fra Lasse Schuleit.

Han slår fast, at festivalen ikke er aflyst. Kun står det klart, at den ikke afvikles i august. Det er for tidligt at byde på en ny dato endsige garantere, at der bliver en festival i 2020.

- Situationen er så ny, og er det overhovedet sandsynligt, at vi må samles i september? Måske kommer forbuddet til at gælde hele året. Alt det har vi med i baghovedet, siger Lasse Schuleit.

Annonce

Situationen er så ny, og er det overhovedet sandsynligt, at vi må samles i september? Måske kommer forbuddet til at gælde hele året. Alt det har vi med i baghovedet.

Lasse Schuleit, kultur- og eventchef

Kamp om ledige datoer

En ny dato skal også gå op med andre arrangementer på ikke mindst Fængslet, der lægger areal og faciliteter til en masse.

Wall of Sound afvikles i dagene 4.-5. september, mens Horsens Teaterfestival er på programmet 18.-20. september. De events holdes der foreløbig fast i.

Sidstnævnte er fire gange så stor som vanligt, fordi Horsens Kommune trådte til, da man i Holbæk måtte aflyse april-udgaven af verdens største teaterfestival for børn og unge med 172 forestillinger.

Også vejret spiller ind i planlægningen:

- September er så ubarmhjertig. Wall of Sound er regnet væk to år i træk - og så har vi haft teaterfestival to uger senere i det skønneste solskinsvejr. Den måned er svær at planlægge i, siger Lasse Schuleit og tilføjer, at en middelalderfestival godt kan tåle regn, men at det handler om at skabe så stor sandsynlighed for godt vejr som muligt, når der vælges datoer.

- Kommer det bag på dig, at forbuddet rækker helt ind i august?

- Egentlig ikke. Jeg har hele tiden tænkt, at det sidste, vi får lov til, er at samle mennesker, siger Lasse Schuleit.

Søndergåde-åbning udsat

På mange andre fronter driller coronaen også:

Den store fejring af Søndergade-renoveringen var planlagt til august, men rykkes som minimum ind i september, afslører Lasse Schuleit.

Grøn Fest, som skulle have været afviklet i maj/juni, flyttes til 18.-19. september på Sidesporet mellem campusgrunden og Det Gule Pakhus.

Gymnastikopvisningen Faceoff skulle afvikles 12.-13. juni i Forum Horsens, men er rykket hen mod jul, nærmere bestemt 18.-19. december.

Tidligere er alle aktiviteter på Langelinie - det være sig EM-fodbold på storskærm, yoga og zulu-sommerbio - aflyst.

Alle nye datoer er med forbehold for yderligere restriktioner på den anden side af sommeren.

Lasse Schuleit er kultur- og eventchef i Horsens Kommune og har blandt andet travlt med at finde ud af, om Horsens Middelalderfestival kan flyttes til en anden dato. Arkivfoto: Morten Pape

Heftige konsekvenser

Lasse Schuleit tror på mange og lange efterdønninger:

- Der opstår en ny og mærkelig situation på den anden side af det her i hele det danske kulturliv.

Han peger på, at Horsens Kommune ikke har et kommercielt udgangspunkt for aktiviteterne - det primære mål er at skabe samhørighed via oplevelser.

- Det er en anden situation for blandt andet de selvstændige spillesteder. Vi skal lave en plan for, hvordan vi bedst åbner igen - i tæt dialog med dem. Det her får heftige økonomiske konsekvenser, siger Lasse Schuleit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce