x
Annonce
Kultur

2020: Tre ting Claus Hagedorn-Olsen glæder sig til på kunstmuseet

Claus Hagedorn-Olsen så tilbage på 2019 og frem mod 2020, da Horsens Kunstmuseum for andet år afviklede nytårskur. Et par hundrede gæster troppede op, og museumslederen håber, at kuren nu sætter sig som en tradition i husets kalender. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh

Horsens: Horsens Kunstmuseum afviklede lørdag sin nytårsparole, hvor der ses tilbage på det forgange og frem mod det kommende år.

Museumsleder Claus Hagedorn-Olsen og hans hold planlægger endnu et aktivt år i huset, og her er tre ting, han glæder sig særligt til.

Hentet ind fra New York

- Vi glæder os meget til forårets udstilling med den amerikanske street art-kunstner Phoebe New York. Det er en udstilling, der ikke kun er planlagt til at foregå i huset, men som i bedste street art-stil også kommer til at brede sig i byrummet. Det er i princippet noget, vi ikke har beskæftiget os så meget med før. Vi har haft graffiti og lignende, men her er en kunstner, som har taget den måde at arbejde på et skridt videre. Udstillingen viser hendes projekter og følger hendes udvikling, og det er en præsentation af en kunstner, som har været på vej og nu er et interessant sted.

Det var museumsinspektør Julie Horne Møller, som spottede Phoebe New York under et ophold i den amerikanske storby. Nu bringer museet hende til Horsens i samarbejde med det kommunale Mærk Byen-projekt.

Udstillingen åbner 16. maj.

Lemmerz udstiller med sin afdøde svoger

- Jeg ser også frem til efteråret. Da har vi en ny Christian Lemmerz-udstilling, der samtidig omfatter værker af Norbert Tadeusz. Norbert Tadeusz er en afdød tysk kunstner, som var gift med Lemmerz' søster, og udstillingen kommer til at vise nye ting fra Lemmerz, som han arbejder på for tiden, i konstellation med værker af Norbert Tadeusz. Det var Lemmerz, der kom med ideen til udstillingen for lang tid siden. Han har stor respekt for sin svogers billedkunst, og nu kan vi præsentere begge.

Det er endnu uvist, hvornår den ny Lemmerz- og Tadeusz-udstilling har fernisering.

Samlingen på bogform

- Vi er så småt begyndt på det, vi kan kalde en skriftrække om nogle af de kunstnere, vi har i samlingen. Vi har lavet en om Kvium, om Ib Braase og om Erik A. Frandsen. I 2020 planlægger vi to publikationer mere: en om Emil Westman Hertz og en om Bjørn Nørgaard.

- Det er måske mig, der er lidt gammeldags, men jeg synes, det er rart at sidde med en fysisk beskrivelse, hvor man kan læse og se billeder af kunsten. Så vi gør det simpelthen for at holde fast i det gode ved bøger i bind, så man ikke behøver glo på en computer.

Det er p.t. uvist, hvornår de nye bøger udgives.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce