Annonce
Østjylland

2019 blev det bedste år længe for Aarhus Lufthavn

Passagererne søger i stigende grad mod Aarhus Lufthavn. I år når lufthavnen over 500.000 passagerer - det bedste resultat siden 2012.Foto: Jens Thaysen
For første gang siden 2012 passerer passagertallet i Aarhus Airport i år en halv million.
Annonce

På årets næstsidste dag tjekkede passager nummer 500.000 ind i Aarhus Airport, og lufthavnen går ud af 2019 med det højeste passagertal siden 2012.

Fremgangen skyldes især de mange nye tilføjelser til ruteporteføljen over de sidste to år, hvor destinationer som Kreta og Zakynthos, Malaga, Mallorca, Split og Nice er kommet på afgangstavlen.

- De mange nye feriedestinationer har skudt passagertallet markant i vejret, og det er med stor glæde, at vi ser tilbage på endnu et godt år. Vi har opnået et vigtigt match mellem ruteudbud og passagerernes ønskedestinationer, og vi er meget taknemlige for passagernes opbakning og ikke mindst det vækstinspirerende samarbejde med både nationale og internationale flyselskaber,” siger direktør i Aarhus Airport, Peer H. Kristensen.

Særligt i sommermånederne var der fart på i den østjyske lufthavn. Der var run på SAS mange nye sol-destinationer. Fra 2020 tredobler SAS afgangene fra Aarhus til de lunere storbyer Palma de Mallorca og Malaga, ligesom SAS næsten fordobler kapaciteten til Stockholm.

Med nye ruter til Zadar, Bornholm, Chania, Varna, Alicante og Rhodos og øget kapacitet på eksisterende ruter forventer Aarhus Airport fortsat vækst i 2020. Og der skal tjekke mange flere passagerer ind de kommende år, hvis lufthavnen skal realisere sin ambition om 1,5 millioner passagerer allerede i 2024.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Tirsdagens coronatal i Horsens: Laveste antal nye smittede i over to måneder

Annonce