Annonce
Horsens

2018 var et hårdt år: Bytorvets store ansigtsløft er udsat

Bytorv Horsens med juleudsmykning. Det 12 år gamle center skulle i 2018 have været igennem det store ansigtsløft, men intet er sket. Planerne er skubbet et års tid, siger ejendomsmanager Lars Slyngborg. Oprundeligt var 1. april 2018 meldt ud som startdato for renoveringen. Foto: Søren E. Alwan

2018 har været et af de hårde år for Bytorv Horsens. Gravearbejde og en sommer af de helt specielle var ikke guf for et butikscenter. Den store renoveringsplan blev aldrig til noget og er i stedet udskudt i et års tid.

Horsens: Planerne holder, men de er udskudt i cirka et år.

Det er meldingen fra ejendomsmanager Lars Slyngborg, når det gælder Bytorv Horsens.

4. januar 2018 - altså for næsten et år siden - blev planerne om et omfattende ansigtsløft af byens store shoppingcenter præsenteret i Folkebladet.

- Vi starter 1. april 2018 og er færdig 1. oktober, så julehandlen ikke forstyrres, lød det dengang fra Lars Slyngborg.

Siden er der ikke sket noget, men skrinlagt er investeringen altså ikke.

BRF Kredit ejer Bytorv Horsens, men det er Aberdeen Asset Management, der forvalter centret ved ejendomsmanager Lars Slyngborg.

- Af forskellige årsager har man været usikker på, hvilken vej man vil gå, siger han.

Lars Slyngborg taler om større komplikationer end forventet, men er forsigtig i sine udtalelser, da trykket på startknappen er ude af hans hænder.

Annonce

En del af planen indeholder facaderenovering, og det er svært samtidig med omlægningen af Søndergade.

Lars Slyngborg, ejendomsmanager, om Bytorv Horsens

Bytorv Horsens

Bytorv Horsens har for nylig fejret 12-års fødselsdag.Der har været butikscenter siden starten af 1990'erne, da den lokale erhvervsmand Finn Biledgaard etablerede sig med butikker i to etager på Søndergade 10 og bl.a. lancerede byens første rulletrappe.

Brødrene Torben og Ib Henrik Rønje kom siden ind i billedet og åbnede i 1996 City 1 på Søndergade 14.

I 2004 købte de Biledgaard Centeret og tog fat på en ombygning til 120 mio. kr. I projektet indgik købet af Søndergade 10.

31. oktober 2006 åbnede så det nyrenoverede Bytorv Horsens.

Siden har der været skiftende ejerskaber. Den nuværende ejer er BRF Kredit, mens kapitalforvaltningsselskabet Aberdeen Asset Management er forvalter - med Lars Slyngborg som ejendomsmanager.

Bytorv Horsens huser i alt 28 butikker, inkl. restauranter og et legeland. Pt. er der meget stille på førstesalen, men et planlagt ansigtsløft skal være med til at genskabe liv dér.

Marketing manager er Pernille Perigaard, der har en fortid som citychef i Horsens.

Førstesalen er fokuspunkt

Centrets indgangspartier skal have et løft, og to af dem vender ud mod en gågade under forvandling:

- En del af planen indeholder facaderenovering, og det er svært samtidig med omlægningen af Søndergade, siger Lars Slyngborg.

Bytorv Horsens tæller ifølge hjemmesiden 28 butikker inklusive legeland og restauranter.

Stueetagen er "fint fungerende", som ejendomsmanageren siger, så førstesalen er et fokuspunkt. Den har i en rum tid ligget stille hen, hvis man ser bort fra et legeland for børn, tøjgiganten H&M og Sport 24. De to sidstnævnte har også henholdsvis indgang og rulletrappe fra stueplan.

Toiletterne skal op på førstesalen fra den nuværende placering ved spisestedet Cafe Check In.

2018 har været et hårdt år

Det årlige antal besøgende har tidligere ligget i omegnen af tre millioner, men 2018 har budt på nedgang af primært to årsager:

- Året har været præget af vejarbejde ved indgangen bagest i centret (fra Løvenørnsgade , red.). Den lange og varme sommer havde også betydning for centret, siger Lars Slyngborg og siger, at tabet ved netop den indgang har været "markant".

Løvenørnsgade, der fortsætter i den nye Ribersgade, er åben igen for gennemkørende trafik, og den øgede aktivitet i området, bl.a. på Kvickly-grunden, er kun et plus, vurderer Lars Slyngborg.

Fatih Yüksek ejer Café Bytorv og venter spændt på, om planerne realiseres - og hvornår. Han bekræfter, at antallet af kunder i centret har lidt under bl.a. den trafikale situation i midtbyen.

Der er knald på i julemåneden i hans restaurant, men ellers er afmatningen at mærke, fastslår han.

- Det er ikke nogens skyld, men snarere en generel situation i midtbyen, siger Fatih Yüksek om et år præget af især trafikale ændringer i Horsens C.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Erhverv

Frygt for corona-virus: Horsens-virksomhed aflyser messebesøg og indfører besøgs-karantæne på Kometvej

Annonce