Annonce
Hedensted

200 unge kyssede farvel til skolelænkerne

Der blev givet kys og krammere i hobetal, da de ældste elever fra Hedensted Skole, Stjernevejskolen og Løsning Skole fejrede sidste skoledag på Rørkjærgaard i Hedensted.Foto: Michael Svenningsen
Selvom fredagen på sin vis markerede skiftet til eksamensperiode, lå det milevidt fra 9. klasseselevernes prioriteringsliste, da de fejrede sidste skoledag på Rørkjærgaard i Hedensted

Hedensted: Det er ikke hver dag, man ser en tyrannosaurus løbe forbi en teletubbie, mens en hippie råber efter en kristen spiderman - men sidste fredag inden folkeskolens læseferie er virkeligheden på Rørkjærgaard i Hedensted en ganske anden.

Denne sidste dag, inden bøgerne - i hvert fald officielt - kalder for at repetere inden eksamenerne i matematik, var energiniveauet fuldt på højde med glæden over at være et skridt tættere farvellet til et årti i skolesystemets lænker.

- Jeg har aldrig været lykkeligere. Når man ikke ligefrem brænder for skolen, eller selv har valgt det, bliver det ikke større, end at jeg fremover selv kan bestemme, hvad jeg vil med mit liv, lød det i hvert fald fra Chris Philipsen.

Annonce
Avisen bekendt, gik der trods kraftig røgudvikling i teltet ikke ild til noget - uanset hvad var beredskabet tilsyneladende velplaceret. Foto: Michael Svenningsen

En vild oplevelse - sammen

Alt imens der på festpladsen blev wrestlet i medbragte sumo-dragter, styrede en DJ inde i det opslåede telt dansegulvet med rytmer, der formentlig ikke ville vække hverken genkendelse eller glæde hos avisens kernemålgruppe.

Ganske anderledes var det for de ca. 200 9. klasseselever fra Hedensted Skole, Stjernevejskolen og Løsning Skole, som ikke var sene til at skråle friheden ud sammen med venner og veninder.

For år tilbage søgte eleverne ellers mod Horsens eller Vejle i forbindelse med sidste skoledag, men det er blevet ændret efter SSP og en lang række forældre på det seneste har dannet en ramme om de - mestendels - alkoholfrie festligheder.

Til stor glæde for dagens hovedpersoner.

- Vi får et helt andet fællesskab, når vi på vores sidste dag er alle er samlet. Der er jo mange her fra de andre skoler, som jeg ikke ser eller snakker med til dagligt, og vi vil altid have den her vilde oplevelse sammen, sagde Jakob Hersig.

Festen på Rørkjærgaard fortsatte frem til 16-tiden, hvor de forskellige klasser fortrak videre til hver deres respektive arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce