Annonce
Horsens

200 forældre på gaden for flere voksne i daginstitutionerne

Demonstration for minimumsnormeringer i daginstitutioner lørdag kl 13. Arkivfoto
Lørdag går det løs over hele landet med demonstrationer for flere voksne i institutionerne. I Horsens håber den lokale initiativtager at samle mindst 200.

Horsens: Som en del af den landsdækkende demonstration, hvor 20.000 forældre har mobiliseret sig i en fælles kamp for minimumsnormeringer i daginstitutionerne, går 200 horsensianere på gaden lørdag.

Der er planlagt demonstrationer i 39 byer, og i Horsens håber den lokale initiativtager, 24-årige Sabrina Jørgensen, at mindst de 200 tilmeldte på Facebook-gruppen og gerne mange flere kommer med.

- Når vi er så mange, der råber op, vil politikerne forhåbentlig lytte. Det kan ikke passe, at vores børn skal behandles sådan, siger hun, men understreger også:

- Demonstrationen er ikke imod pædagogerne. Vi ved godt, hvor hurtigt de løber, men det er ikke nok. Vi er nødt til at give dem bedre rammer og dermed bedre rammer for vores børn. Når vi er mange, håber vi ikke, de kan negligere os, lyder det.

- Demonstrationen er ikke imod pædagogerne. Vi ved godt, hvor hurtigt de løber, men det er ikke nok. Vi er nødt til at give dem bedre rammer og dermed bedre rammer for vores børn. Når vi er mange, håber vi ikke, de kan negligere os.

Sabrina Jørgensen, lokal initiativtager

Vil råbe politikerne op

Hele demonstrations-gruppen opstod spontant midt i marts i kølvandet på DR2’s dokumentar “Hvem passer vores børn?”, som viste børn med manglende voksenkontakt i daginstitutionerne. Og det bekymrer Sabrina Jørgensen, som selv har en datter på to et halvt, at børnene er overladt til sig selv.

- Forhåbentlig er der nogen, der hører efter. Vi har selv en, som skal begynde i børnehave nu, og vi er bekymrede over, hvordan det skal gå. Det kan ikke passe, at politikerne skal blive ved med at presse området, siger hun.

Demonstrationen i Horsens begynder på Torvet kl. 13 og bevæger sig ned mod Rådhuset. Ud over både musik og tryllekunst for børnene vil der være forskellige taler for de voksne.

- Næstformanden for BUPL i Østjylland kommer og taler, og der kommer også en børnepsykolog, som kan tale om perspektiverne på, hvorfor det er vigtigt med flere voksne, fortæller Sabrina Jørgensen.

Hele demonstration er sat til at vare et par timer, og selvom der tilsyneladende er stor opbakning fra befolkningen, kniber det med at få politikerne med.

- Vi har forsøgt at få politikerne med, men indtil videre er det kun SF, som har sagt, de kommer, lyder det fra Sabrina Jørgensen, som dog alligevel regner med, at politikerne nok skal opdage, at de er der.

- Forhåbentlig bliver vi 200 og måske endnu flere, så vi skal nok få lavet en hel del larm, så de hører os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce