Annonce
Horsens

200 forældre på gaden for flere voksne i daginstitutionerne

Demonstration for minimumsnormeringer i daginstitutioner lørdag kl 13. Arkivfoto
Lørdag går det løs over hele landet med demonstrationer for flere voksne i institutionerne. I Horsens håber den lokale initiativtager at samle mindst 200.

Horsens: Som en del af den landsdækkende demonstration, hvor 20.000 forældre har mobiliseret sig i en fælles kamp for minimumsnormeringer i daginstitutionerne, går 200 horsensianere på gaden lørdag.

Der er planlagt demonstrationer i 39 byer, og i Horsens håber den lokale initiativtager, 24-årige Sabrina Jørgensen, at mindst de 200 tilmeldte på Facebook-gruppen og gerne mange flere kommer med.

- Når vi er så mange, der råber op, vil politikerne forhåbentlig lytte. Det kan ikke passe, at vores børn skal behandles sådan, siger hun, men understreger også:

- Demonstrationen er ikke imod pædagogerne. Vi ved godt, hvor hurtigt de løber, men det er ikke nok. Vi er nødt til at give dem bedre rammer og dermed bedre rammer for vores børn. Når vi er mange, håber vi ikke, de kan negligere os, lyder det.

- Demonstrationen er ikke imod pædagogerne. Vi ved godt, hvor hurtigt de løber, men det er ikke nok. Vi er nødt til at give dem bedre rammer og dermed bedre rammer for vores børn. Når vi er mange, håber vi ikke, de kan negligere os.

Sabrina Jørgensen, lokal initiativtager

Vil råbe politikerne op

Hele demonstrations-gruppen opstod spontant midt i marts i kølvandet på DR2’s dokumentar “Hvem passer vores børn?”, som viste børn med manglende voksenkontakt i daginstitutionerne. Og det bekymrer Sabrina Jørgensen, som selv har en datter på to et halvt, at børnene er overladt til sig selv.

- Forhåbentlig er der nogen, der hører efter. Vi har selv en, som skal begynde i børnehave nu, og vi er bekymrede over, hvordan det skal gå. Det kan ikke passe, at politikerne skal blive ved med at presse området, siger hun.

Demonstrationen i Horsens begynder på Torvet kl. 13 og bevæger sig ned mod Rådhuset. Ud over både musik og tryllekunst for børnene vil der være forskellige taler for de voksne.

- Næstformanden for BUPL i Østjylland kommer og taler, og der kommer også en børnepsykolog, som kan tale om perspektiverne på, hvorfor det er vigtigt med flere voksne, fortæller Sabrina Jørgensen.

Hele demonstration er sat til at vare et par timer, og selvom der tilsyneladende er stor opbakning fra befolkningen, kniber det med at få politikerne med.

- Vi har forsøgt at få politikerne med, men indtil videre er det kun SF, som har sagt, de kommer, lyder det fra Sabrina Jørgensen, som dog alligevel regner med, at politikerne nok skal opdage, at de er der.

- Forhåbentlig bliver vi 200 og måske endnu flere, så vi skal nok få lavet en hel del larm, så de hører os.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Annonce