Annonce
Skanderborg

20 minutters forsinkelser: Asfalten på E45 får en opgradering

Slidlaget skulle gerne give en mere jævn og rolig køreoplevelse mellem Aarhus og Skanderborg. Genrefoto
Motorvejsstrækningen mellem Aarhus og Skanderborg skal have sidste lag asfalt, og det kommer til at koste på rejsetiden. Til gengæld skulle det gerne give en mere behagelig kørsel bagefter.
Annonce

AARHUS: Hvis du har kørt på E45 mellem Aarhus og Skanderborg det sidste stykke tid, har du sikkert også lagt mærke til at asfalten nogle steder minder lidt om en græsk grusvej. Men det bliver der nu lavet om på - i hvert fald skal strækningen mellem Aarhus Syd og Skanderborg Syd have ny asfalt.

Det er det øverste lag asfalt, slidlaget, der skal skiftes. Slidlaget sikrer resten af asfalten mod trafik, regn, frost og salt samtidig med at det giver god friktion, komfort, stabilitet og mindre støj. Altså et farvel til den græske grusvej. Det går man i gang med 24. maj, og det bliver i sagens natur noget af et arbejde, siger projektchef Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet.

- Det er mange tons asfalt, der skal lægges ud. Og derfor vil det beklageligvis også have mærkbare konsekvenser for de mange trafikanter på strækningen, selv om vi gør, hvad vi kan, for at afvikle det så hurtigt og skånsomt som muligt. Men jeg håber på trafikanternes tålmodighed, for de får en mere komfortabel vej at køre på bagefter, siger han.

Illustration: Vejdirektoratet
Annonce

20 minutter ekstra køretid

Arbejdet med asfalten er delt op i tre forskellige etaper. Den første, som er stykket lige syd for Skanderborg S til lige syd for Skanderborg V, går altså i gang 24. maj, og man lægger asfalt i skiftevis nord- og sydgående retning inden næste etape går i gang.

Grunden til, at Vejdirektoratet har planlagt arbejdet på den måde, er, at det skaber så få problemer for trafikken som muligt. Der vil nemlig kun være en til- og frakørsel spærret ad gangen. Mens asfaltarbejdet finder sted, bliver hastigheden på hele strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus sat S ned til 110 km/t. I den etape, hvor der udføres asfaltarbejder, sættes hastigheden yderligere ned til 80 km/t. Det betyder, at man skal regne med en forlænget rejsetid på cirka 20 minutter mellem Aarhus og Skanderborg.

- Vi er klar over, at det er et vejarbejde, der kommer til at gribe voldsomt ind i mange trafikanters hverdag, og der skal lidt ekstra planlægning til for at få hverdagen til at gå op for den enkelte. Som ved udbygningen sidste år stiller vi servicen med at få besked om trafikale ændringer på strækningen direkte på mobilen til rådighed. Forhåbentlig vil det gøre det nemmere for de mange pendlere at planlægge hverdagen, siger Robin Højen Madsen.

Vejdirektoratet regner med, at arbejdet er overstået i september 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce