Annonce
Horsens

20 mænd vil ro penge hjem til trængte familier: Vi slår helt sikkert verdensrekorden

Lars Krustrup er en af 20 lokale mænd, der har sat sig for at slå en verdensrekord på romaskine. Rekordforsøget skal hente penge hjem til Broen Horsens. Foto: Søren E. Alwan
29. februar dedikerer 20 lokale mænd et døgn til at slå en verdensrekord på romaskine. Eventet foregår på Fængslet og skal hente penge hjem til Broen Horsens.

Horsens: Et gammelt ordsprog advarer mod at springe over, hvor gærdet er lavest. Det kommer der sjældent noget godt ud af, lyder rationalet.

Et rationale, en gruppe på 20 lokale mænd over 30 år har tænkt sig at udfordre.

På en lang liste over forskellige verdensrekorder i roning har de fundet den rekord, der synes nemmest at slå. Lykkes det, kan de både kalde sig verdensrekordholdere og samtidig sende et økonomisk bidrag til Broen Horsens, der støtter børn fra udsatte familier, så de kan dyrke fritidsinteresser på lige fod med deres kammerater.

- Vi er en gruppe mænd, der plejer at ro mellem et halvt og et helt maraton på romaskine i efterårsferien, og ved den lejlighed kom vi til at snakke om verdensrekorder, fortæller Simon Skøtt Pedersen, der er blandt tovholderne bag rekordforsøget.

- Vi tænkte, det kunne være sjovt at prøve at slå en verdensrekord, og for at motivere os selv samler vi samtidig penge ind til Broen, siger Simon Skøtt Pedersen.

Rekordforsøget kommer til at foregå på Fængslet mellem 29. februar og 1. marts. Her skal de 20 herrer forsøge tilsammen at ro mere end 310,77 km på én romaskine i løbet af 24 timer. I den anledning opfordrer de folk til at donere et beløb pr. roet km. Pengene doneres til Broen i det tilfælde, at verdensrekorden bliver slået.

- Og det bliver den. Vi forventer at ro minimum 400 km, siger Simon Skøtt Pedersen, der håber, at mange vil kigge forbi på dagen og støtte de lokale mænd.

Vi er idrætstosser alle sammen, der får overskud af at komme herned og træne. Det vil vi gerne give videre til så mange unge som muligt, og det er derfor, vi støtter Broen Horsens.

Simon Skøtt Pedersen

De ryster lidt på hovedet af os

Søndag morgen var 14 af de 20 rekordaspiranter samlet i træningscentret Toolbox på Grønlandsvej. Her mødes de hver søndag forud for rekordforsøget og dyrker to timers intens træning.

- Den nuværende rekord blev slået af en gruppe mænd, der hver især roede 10 minutter ad gangen. Vi træner op til at ro et minut ad gangen, for når man sprinter kan man give den mere gas, end når man ror i længere tid, forklarer 39-årige Simon Skøtt Pedersen, der til dagligt er ansat som konsulent hos Sydøstjyllands Politi.

- Vi tror på, at det giver det bedste resultat - også selvom folk i byens roklub ryster lidt på hovedet af os, for et minut er lang tid at give den fuld gas, siger han.

Annonce

Kamp til stregen

De 20 mænd, der er mellem 31 og 51 år, kender hinanden fra træningscentret. Her dyrker de funktionel træning og får et frikvarter fra en hverdag med job og familiære pligter. En af dem er 49-årige Martin Jørgensen, der driver eget indretningsfirma og er far til fire.

- Det er vigtigt for mig at komme ud og slå hovedet lidt fra ved at dyrke noget sport. Vi har et godt fællesskab, og jeg kan godt lide at sætte nogle skøre mål som i dette tilfælde. Og så betyder det meget for mig, at vi samtidig støtter Broen, det giver projektet en dybere mening, siger Martin Jørgensen.

Det velgørende formål er også vigtigt for Lars Krustrup, vvs-installatør, der med sine 51 år er holdets alderspræsident.

- Det er godt at støtte unge mennesker fra trængte familier, der ikke har råd til at sende deres børn til sport, siger Lars Krustrup, der ikke er nervøs for at være den ældste i feltet.

- Alder siger ikke noget om, hvad man kan. Jeg kommer til at give de andre kamp til stregen, siger han.

Verdensrekorden

Den verdensrekord, de 20 mænd fra Horsens skal forsøge at slå, blev sat 4. maj 2019 af 14 mænd fra Storbritannien, der kalder sig The Silchester Dads.

Rekorden, 310,774 km på 24 timer, hører hjemme i kategorien mænd mellem 30 og 39 år i en gruppe på minimum 10 deltagere i vægtklassen heavyweight.

Det er kun tilladt at benytte én romaskine i rekordforsøget, og maskinens spole skal være i gang non-stop i løbet af de 24 timer.

Rekordforsøget foregår på Fængslet mellem 29. februar og 1. marts.

Annonce

15 støtter foreløbig

På tværs af gruppen er en stålsat overbevisning om, at rekorden nok skal blive slået, formentlig i god tid, inden de 24 timer udløber.

På det punkt er det velgørende element centralt.

- Det er med til at holde motivationen oppe at vide, at hver km tæller, når vi har slået rekorden. Jo længere, vi ror, jo flere penge får Broen, siger Simon Skøtt Pedersen, der ikke ønsker at sætte et mål for indsamlingen, men håber, at der bliver tale om et højt beløb.

- Vi er idrætstosser alle sammen og får overskud af at komme herned og træne. Det vil vi gerne give videre til så mange unge som muligt, og det er derfor, vi støtter Broen Horsens, siger han.

De 20 herrer har allerede fået tilsagn fra knap 15 personer, der ønsker at støtte projektet med et valgfrit beløb pr roet km. Vil man følge det eksempel, kan man henvende sig til gruppen via dens Facebook-side Verdensrekord & Velgørenhed.

Simon Skøtt Pedersen (i forgrunden) er sikker på, at mændene vil lykkedes med at slå verdensrekorden. Foto: Søren E. Alwan
De 20 mænd er mellem 31 og 51 år. Foto: Søren E. Alwan
De 20 mænd mødes hver sødag forud for rekordforsøget i træningscentret Toolbox på Grønlandsvej. Foto: Søren E. Alwan
Rekordforsøget foregår på Fængslet 29. februar og 1. marts. Foto: Søren E. Alwan
De 20 mænd mødes hver søndag forud for rekordforsøget i træningscentret Toolbox på Grønlandsvej. Foto: Søren E. Alwan
De 20 mænd mødes hver søndag forud for rekordforsøget i træningscentret Toolbox på Grønlandsvej. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

AC Horsens For abonnenter

Genlæs livebloggen: AC Horsens tabte et nyt skridt i oprykningskampen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
KOMMUNALVALG

'Når det ikke er alle, der dropper dem, gør vi heller ikke': Valgplakaterne møder modstand - men nu er de hængt op alligevel

Horsens For abonnenter

Han sad fængslet længere end sin dom, men får ikke erstatning: - Det har været et ekstremt belastende forløb

Kultur

Se video: Susanne har ventet et år på koncert nummer 145 - og nu er Hansi Hinterseer endelig i Horsens

Kultur

Perlerække af Pretty Maids-anekdoter i ny bog: - Vi havde den samme drøm - vi ville være rock stars

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Han greb chancen, men holdkammeraterne skuffede

Horsens

Så er der rykket en ny eksotisk madbod ind på Posthuset: Klar med Danmarks største taco

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

AC Horsens

AC Horsens-træner ved en skillevej oven på ny skuffelse: En kamp mindre til at rette op på det i

Horsens For abonnenter

560 medlemmer og et jammerligt klubhus: Nu er spørgsmålet, om fodboldklub skal blive eller rykke i retning af Hatting

AC Horsens

Se videoanalyse og højdepunkter: Årsagerne til AC Horsens-nederlag er åbenlyse

Annonce