Annonce
Horsens

20 mænd fra Horsens lammetævede verdensrekord: Nu er vi trætte, men glade

De 20 trænings-kammerater fra Horsens havde sat sig for at slå en verdensrekord, der blev sat 4. maj 2019 af 14 mænd fra Storbritanien. Horsens-roerne slog rekorden med flere længder, og her er er det Søren Leander Kastrup, der får high-five for sin indsats. Foto: Morten Pape
Det blev til mere end 400 kilometers roning på 24 timer, da 20 mænd fra Horsens satte sig for at slå en verdensrekord. De slog ikke bare rekorden, men lagde tilmed 40 procent oveni.
Annonce

Horsens: I et helt døgn har 20 mænd fra Horsens roet alt, hvad remmer og tøj kunne holde. Og det kom der en verdensrekord ud af.

Rekorden - som hidtil var på 310.774 meter - skulle slås på kun én romaskine, hvor de 20 mænd altså måtte give den gas på skift.

- Vi valgte, at vi alle mand kun roede et minut ad gangen, så vi kunne sprinte mest muligt, fortæller Simon Skøtt Pedersen, deltager og en af tovholderne på rekordforsøget.

Det viste sig at være en god taktik, for søndag formiddag, da roerne havde været i sving i 24 timer, kunne han gøre status:

- Det gik rigtig godt. Der gik ingenting i stykker, hverken maskine eller mandskab, og vi nåede hele 436.505 meter. Nu er vi trætte, men glade, siger han.

Sådan gjorde de

De 20 mand delte sig op i fire hold med fem mand på hvert hold. Hvert hold roede en halv time ad gangen.

Hver mand roede et minut ad gangen, og det blev sammenlagt til 72 ture i maskinen for hver enkelt.

Rekorden hører hjemme i kategorien mænd mellem 30 og 39 år i en gruppe på minimum 10 deltagere i vægtklassen heavyweight. Aldersklassen gælder holdets yngste. Det er tilladt at have ældre roere med på holdet, og det benyttede Horsens-roerne sig af. Mandskabet på Horsens-holdet er i alderen 31-51 år.

Annonce

Har aldrig roet hurtigere

Rekorden, der skulle slås, var 310,774 km, men Horsens-roerne satte sig for at nå 400 km. Det ville kræve en gennemsnitsfart på 1,48 minutter per 500 meter.

- Vi holdt en fart på 1,39 i snit. Det er simpelthen så godt. Vi har aldrig roet hurtigere, og jeg er simpelthen så stolt over alle gutterne, fastslår Simon Skøtt Pedersen.

Gutterne, der kender hinanden fra træningscentret ToolBox CF på Grønlandsvej, har trænet til rekordforsøget siden efterårsferien. Hver søndag formiddag er de mødtes til både funktionel træning og intens ro-træning.

Annonce

Mere end 50.000 kroner til Broen

Som led i projektet har de hurtige roere sat sig for at støtte et godt formål, nemlig Broen Horsens, der hjælper børn og unge fra udsatte familier til at kunne gå til sport.

- Vi er idrætstosser alle sammen og får overskud af at komme ned og træne. Det vil vi gerne give videre til så mange som muligt, og det er derfor, vi støtter Broen Horsens, forklarede Simon Skøtt Pedersen inden rekord-roningen, og søndag formiddag konstaterer han:

- Vi har fået enorm god opbakning fra sponsorer, som har støttet med alt fra under en krone til 10 kroner per kilometer. Vi har ikke gjort resultatet op endnu, for flere sponsorer meldte sig undervejs, men jeg tror, vi er på den gode side af 50.000 kroner.

Maskinens spole skal være i gang non-stop i løbet af de 24 timer, og det kræver hurtigt skifte. Horsens-roerne havde planlagt et særligt rullefald for den, der skulle ud af maskinen, så det kunne foregå lynhurtigt. Her er det Martin Qvist Tyron, der ruller ud, mens Frederik Olesen er klar til at tage over, og Søren Leander Kastrup assisterer med at holde sæddet. Også for at kunne komme hurtigt ind og ud valgte roerne at ro i strømpesokker frem for gummisko.Foto: Morten Pape
Annonce

God motivator og stærke bånd

Rekord-kapringen foregik på Trykkeriet på Fængslet, hvor hjemmeværnet havde assisteret med udstyr til et par interimistiske sovepladser, som der dog blev gjort sparsom brug af.

- Nu er vi trætte, men meget glade, sagde Simon Skøtt Pedersen, da holdet søndag formiddag var ved at pakke sammen.

Selv havde han ikke sovet, men hist og pist var det blevet til et lille hvil, og for nogle af holdkammeraterne var det måske blevet til 20 minutter på øjet, fortalte han.

Stemningen var god hele vejen igennem, siger han, og både familie, venner og andre interesserede lagde vejen forbi Trykkeriet - dels lørdag, da der var åbent hus, konkurrencer og fællesspisning, og dels søndag morgen, da et halvt hundrede af de nærmeste klappede roerne godt i mål.

Men ikke bare publikum og sponsorer gav opbakning:

- Simon er en af de bedste motivatorer, jeg nogensinde har oplevet. Det er helt fantastisk, som han har motiveret alle mand, siger en af roerne, Søren Leander Kastrup.

- Der er i det hele taget opstået en helt fantastisk korpsånd og holdånd. Når man sammen kæmper på den måde, opstår der nogle stærke bånd, som jeg er sikker på, vil bestå i mange år, tilføjer han.

Hver mand sprintede i 72 gange et minut. Her er det Søren Leander Kastrup, der giver den fuld gas. Foto: Morten Pape
Lørdag formiddag var der åbent hus, hvor gæsterne blandt andet kunne prøve kræfter med træning med kettlebells. Foto: Morten Pape
Verdensrekorden var på knap 311 km. Horsens-roerne mente, de kunne klare 400 km, men de nåede op noget mere, godt hjulpet på vej af familie og venner, der fulgte strabadserne i Trykkeriet på Fængslet. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce