Annonce
Horsens

20-årigt overfaldsoffer: Jeg blev slået, fordi jeg kyssede med en anden mand

Det var her på Mælketorvet ved Horsens Ny Teater, at en 20-årig mand fra Horsens tidligt lørdag morgen blev overfaldet. Ifølge den 20-årige skete overfaldet formentlig, fordi han kyssede en anden mand. Politiet leder stadig efter gerningsmændene. Arkivfoto
Der var tale om en såkaldt hate-crime, da en 20-årig blev overfaldet på Mælketorvet i Horsens i weekenden. Det mener offeret selv.

Horsens: Der var efter alt at dømme tale om en såkaldt hate-crime - et overfald begrundet i en persons seksualitet, race eller religion, da en 20-årig mand fra Horsens tidligt lørdag morgen blev overfaldet med knytnæveslag på Mælketorvet i Horsens.

Det mener i hvert den 20-årige mand selv, der mener, han blev overfaldet, fordi han kyssede med en anden mand.

Den 20-årige har kontaktet avisen, og han fortæller, at han fredag aften var i byen i Horsens. Her mødte han en fyr, som han fulgtes rundt i nattelivet med. Efter byturen sad de to ved Teatertorvet, hvor de ventede på, at den 20-årige kunne få en taxa hjem. På fortovet kyssede de hinanden.

- På den anden side af vejen stod en gruppe på seks til otte mænd. De begyndte at råbe ad os. Og da min ven gik hjem, kom to af dem over til mig. De hev bukserne ned foran mig, og sagde "kom og sut min pik, bøsserøv". Herefter blev jeg sparket hårdt i nakken, og da jeg rejste mig op, blev jeg slået ud med et knytnæveslag, fortæller den 20-årige.

Annonce

Det er bestemt ikke første gang, jeg oplever, at folk råber af mig, fordi jeg er sammen med en anden fyr. Men jeg har aldrig før været udsat for noget voldeligt. Jeg ved godt, det kan provokere nogen, at vi er to mænd, der kysser. Men jeg synes bestemt ikke, vi gjorde noget for at provokere.

20-årig offer for overfald

Bange for at blive opsøgt

Efter overfaldet søgte han tilflugt på den nærliggende Zwei Grosse Bierbar, som var ved at lukke. Herfra blev politiet alarmeret, og den 20-årige tog på skadestuen, hvor han blev behandlet for sine skader.

- Jeg er øm i nakken, og jeg har fået et blåt øje, fortæller han, der er vant til at gå i byen i Horsens, hvor han også tidligere har kysset andre fyre åbenlyst.

Han har svært ved at forstå, hvorfor han skulle overfaldes lørdag morgen.

- Det er bestemt ikke første gang, jeg oplever, at folk råber ad mig, fordi jeg er sammen med en anden fyr. Men jeg har aldrig før været udsat for noget voldeligt. Jeg ved godt, det kan provokere nogen, at vi er to mænd, der kysser. Men jeg synes bestemt ikke, vi gjorde noget for at provokere, siger han.

Den 20-årige er bange for, at mændene kan finde på at opsøge ham igen. Derfor ønsker han at være anonym. Folkebladet kender hans identitet.

De mænd, der overfaldt den 20-årige, er endnu ikke identificeret. Hvis de bliver dømt for overfaldet, kan de se frem til en forøgelse af straffen, hvis det lykkes anklagemyndigheden at bevise, at overfaldet havde baggrund i offerets seksuelle orientering. Det er nemlig ifølge straffeloven en skærpende omstændighed.

Politikommissær Mick Klausen fra Sydøstjyllands Politi bekræfter, at den 20-årige også har beskrevet episoden med råb og spark efter et kys mellem to mænd over for politiet.

- Og det indgår selvfølgelig - ligesom andre afhøringer og objektive fund - som en del af vores efterforskning. Vi undersøger alle facetter, og indtil videre er sagen en almindelig voldssag i vores system. Men det kan selvfølgelig ændre sig senere, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Annonce