Annonce
112

20-årig dømt for vold og flere røverier i Horsens - skal et år og to måneder i fængsel

En 20-årig mand fra Horsens fik tirsdag et år og to måneders fængsel for flere røverier og for vold. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Dømt for røveri mod OK tanken i Vestergade, et butikstyveri i Aldi på Sundvej, der udviklede sig til et røveri samt overfald på en vagt ved havnefesten i Juelsminde.
Annonce

Horsens: Den 20-årige Richard Andersen fra Horsens blev tirsdag ved Retten i Horsens idømt et år og to måneders fængsel for to røverier, vold mod en vagt ved havnefesten i Juelsminde sidste år samt for overtrædelse af knivloven.

Han modtog dommen.

Den 14. september 2019 kl. 12.05 indfandt han sig på OK-tanken i Vestergade i Horsens. Med en brødkniv pegede han på to ekspedienter og bad om penge.

Da butikken har SafePay, kunne han kun få 10 kroner. I stedet fik han udleveret 35 pakker cigaretter til en samlet værdi af 1602,50 kr., hvorefter han flygtede fra stedet.

Annonce

Hurtigt anholdt

Han var dog kun på fri fod i kort tid.

Overvågning fra tanken, vidners signalement og politiets lokalkendskab førte politiet til en adresse i Horsens, hvor den dengang 19-årige mand skulle opholde sig. Han var der ikke, men det var en 57-årig mand, der blev anholdt og sigtet for medvirken til røveri.

Kort efter blev Richard Andersen anholdt i sit hjem.

På hans værelse fandt politiet det tøj, han havde på under røveriet, samt en pose med cirka 30 pakker cigaretter. Han blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet.

Under tirsdagens retsmøde nægtede han ethvert kendskab til røveriet på OK-tanken, fortæller anklager Bjørn Dahl Larsen, der førte sagen for Sydøstjyllands Politi.

- Han nægtede at have været på tanken og nægtede, at det var ham, der havde begået røveriet.

Annonce

Butikstyveri blev røveri

Den 20-årige blev også dømt for et røveri i Aldi på Sundvej 9. juli sidste år.

Her stjal han frysepizzaer og is-te for et ukendt beløb, men blev opdaget af en butiksdetektiv.

Det endte i et klammeri, hvor den 20-årige blandt andet skubbede butiksdetektiven så hårdt i brystkassen, at han faldt bagover, ligesom han skubbede ham flere gange på kroppen.

I retten erkendte Richard Andersen, at han havde stjålet varer, men nægtede røveri.

- Han mente, at det var ham, der var ofret. At detektiven havde overfaldet ham - ikke omvendt. Videoovervågning viste imidlertid noget andet, oplyser Bjørn Dahl Larsen.

Annonce

Modtog dommen

Endelig blev han også dømt for vold mod en vagt ved havnefesten i Juelsminde sidste år.

Her sparkede han sikkerhedsvagten i maven og bed ham i overkroppen og på den ene hånd.

Heller ikke det forhold ville han tirsdag erkende i retten.

- Han havde drukket sig så fuld, at han ikke huskede noget, og derfor kunne han jo heller ikke erkende det, oplyser Bjørn Dahl Larsen.

Domsmandsretten kendte dog den 20-årige skyldig i det hele, og han fik en dom på et år og to måneders fængsel.

Han modtog dommen.

Den 57-årige mand, der blev anholdt og sigtet for medvirken til røveriet på OK-tanken, er fortsat sigtet i sagen.

Ifølge Bjørn Dahl Larsen vil anklagemyndigheden tage stilling til, om sigtelsen skal frafaldes, eller om der skal rejses tiltale, når ankefristen i tirsdagens dom udløber om 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce