x
Annonce
112

20-årig dømt for vold og flere røverier i Horsens - skal et år og to måneder i fængsel

En 20-årig mand fra Horsens fik tirsdag et år og to måneders fængsel for flere røverier og for vold. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Dømt for røveri mod OK tanken i Vestergade, et butikstyveri i Aldi på Sundvej, der udviklede sig til et røveri samt overfald på en vagt ved havnefesten i Juelsminde.

Horsens: Den 20-årige Richard Andersen fra Horsens blev tirsdag ved Retten i Horsens idømt et år og to måneders fængsel for to røverier, vold mod en vagt ved havnefesten i Juelsminde sidste år samt for overtrædelse af knivloven.

Han modtog dommen.

Den 14. september 2019 kl. 12.05 indfandt han sig på OK-tanken i Vestergade i Horsens. Med en brødkniv pegede han på to ekspedienter og bad om penge.

Da butikken har SafePay, kunne han kun få 10 kroner. I stedet fik han udleveret 35 pakker cigaretter til en samlet værdi af 1602,50 kr., hvorefter han flygtede fra stedet.

Annonce

Hurtigt anholdt

Han var dog kun på fri fod i kort tid.

Overvågning fra tanken, vidners signalement og politiets lokalkendskab førte politiet til en adresse i Horsens, hvor den dengang 19-årige mand skulle opholde sig. Han var der ikke, men det var en 57-årig mand, der blev anholdt og sigtet for medvirken til røveri.

Kort efter blev Richard Andersen anholdt i sit hjem.

På hans værelse fandt politiet det tøj, han havde på under røveriet, samt en pose med cirka 30 pakker cigaretter. Han blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet.

Under tirsdagens retsmøde nægtede han ethvert kendskab til røveriet på OK-tanken, fortæller anklager Bjørn Dahl Larsen, der førte sagen for Sydøstjyllands Politi.

- Han nægtede at have været på tanken og nægtede, at det var ham, der havde begået røveriet.

Butikstyveri blev røveri

Den 20-årige blev også dømt for et røveri i Aldi på Sundvej 9. juli sidste år.

Her stjal han frysepizzaer og is-te for et ukendt beløb, men blev opdaget af en butiksdetektiv.

Det endte i et klammeri, hvor den 20-årige blandt andet skubbede butiksdetektiven så hårdt i brystkassen, at han faldt bagover, ligesom han skubbede ham flere gange på kroppen.

I retten erkendte Richard Andersen, at han havde stjålet varer, men nægtede røveri.

- Han mente, at det var ham, der var ofret. At detektiven havde overfaldet ham - ikke omvendt. Videoovervågning viste imidlertid noget andet, oplyser Bjørn Dahl Larsen.

Modtog dommen

Endelig blev han også dømt for vold mod en vagt ved havnefesten i Juelsminde sidste år.

Her sparkede han sikkerhedsvagten i maven og bed ham i overkroppen og på den ene hånd.

Heller ikke det forhold ville han tirsdag erkende i retten.

- Han havde drukket sig så fuld, at han ikke huskede noget, og derfor kunne han jo heller ikke erkende det, oplyser Bjørn Dahl Larsen.

Domsmandsretten kendte dog den 20-årige skyldig i det hele, og han fik en dom på et år og to måneders fængsel.

Han modtog dommen.

Den 57-årige mand, der blev anholdt og sigtet for medvirken til røveriet på OK-tanken, er fortsat sigtet i sagen.

Ifølge Bjørn Dahl Larsen vil anklagemyndigheden tage stilling til, om sigtelsen skal frafaldes, eller om der skal rejses tiltale, når ankefristen i tirsdagens dom udløber om 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Husk de gode vaner - de bliver guld værd

Corona-smitten har vendt op og ned på alles dagligdag. Intet er, som det var før. Helt lavpraktisk - hvem havde forestillet sig, at der ville være rift om håndsprit i samtlige supermarkeder, og hvor den eftertragtede vare ellers kan opdrives. Lige nu står vi midt i kampen for at få lov til at vende tilbage til hverdagen, og vi kan i den sammenhæng glæde os over, at vi er ved at tillægge os en stribe gode vaner, der kan blive guld værd frem over. Den lavest hængende frugt er uden tvivl hygiejnen. Hvis vi blot tilnærmelsesvis kan fortsætte det nuværende brug af sæbe og håndsprit, vil vi kunne spare et hav af sygedage. Den almindelige influenza ville få trange kår, hvis butikkerne fortsætter med jævnligt at afspritte dankort-terminaler, gøre indkøbskurve rene med meget mere. Derhjemme vil noget så enkelt som daglige rutiner med at afspritte eller vaske iPads, telefoner, fjernbetjeninger og håndtaget til køleskabet også gøre en stor forskel. Listen over små ting, der gør en stor forskel, er stor. Eller bare det at vaske hænder korrekt. De forsøg, som fornylig florerede på nettet, hvor en børnehave kiggede på franskbrød, der have været i berøring med beskidte hænder og korrekt vaskede hænder, siger alt om, hvor stor en forskel lidt vand og sæbe kan gøre for vores generelle sundhed og antallet af sygedage. Selv lusene må have trange kår i disse tider, hvor vi holder afstand. Vi må komme til at kigge langt efter de traditionelle udmeldinger om, at der konstateret lus i skoleklassen eller børnehaven. Men alting med måde. Gode vaner skal man ikke smide væk, men specielt børn har godt af en vis portion bakterier. Sammenhængen mellem bakterier og et stærkt immunforsvar har forskningen bevist for efterhånden en del år siden, så det handler ikke om at stoppe med at rulle sig i skidt på legepladsen. Men hvis vi bare kunne blive ved med at huske at vaske hænder og bruge håndsprit både derhjemme, og når vi handler, vil vi være nået langt.

Annonce