Annonce
Horsens

20-årig cyklist ramt af bil: Politiet søger vidner

Arkivfoto: Michael Bager

Horsens: Sydøstjyllands Politi søger vidner til et færdselsuheld tirsdag ved 17-tiden, da en cyklist blev påkørt af en bil i krydset Sundvej og Lindealle i Horsens.

Cyklisten, en 20-årig mand fra Horsens, kontaktede onsdag politiet og fortalte, at han var blevet ramt af en højresvingende bil, muligvis en sort personbil, fortæller politikommissær Mich Klausen.

Cyklisten oplyste, at han blev taget med af en ambulance, der kom til stedet. Tilsyneladende kom ambulancen tilfældigvis forbi, for der har ikke været noget alarm-opkald i forbindelse med påkørslen.

- Der er ingen, der har sikret navne, så vi vil gerne høre fra vidner eller føreren af bilen, siger Mich Klausen.

Han tilføjer, at cyklisten ikke er kommet alvorligt til skade, men fik nogle hudafskrabninger i forbindelse med påkørslen.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114, hvis man har oplysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce