Annonce
Hedensted

19-årige Kathrine fra Rårup vinder X-Factor: - Det er så sindssygt. Jeg har aldrig været så glad før

Kathrine Ørnfelt græd af glæde, da hun hørte, at hun og gruppen vandt. Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018

Fredag aften var der finale i X-Factor og Thomas Blachmans gruppe Place on Earth med Kathrine Ørnfelt fra Rårup vandt showet.

Rårup/DR Byen: Der var spænding og nerver ude på tøjet, da de to sidste finalister, Place on Earth og Jamie Talbot, ventede på, at værten Sofie Linde råbte vinderen af DR's sidste X-Factor finale op. Efter en nervepirrende ventetid på omkring et minut kom afgørelsen.

- Place on Earth! råbte værten op, og 19-årige Kathrine Ørnfelt og gruppen faldt nærmest på knæ, jublede og græd af glæde.

- Sikke en afslutning, sagde Thomas Blachman til Sofie Linde, inden gruppen endnu engang skulle synge vindersangen "Young".

Annonce

Det er så sindssygt. Jeg har aldrig været så glad før. Det er stort, og vi er virkelig taknemlige.

Kathrine Ørnfelt, medlem af Place on Earth
Kathrine Ørnfelt fra Rårup vandt sammen med sin gruppe Place on Earth X Factor finalen. Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2018

Ekstra dimension

I starten af finalen sang de tre finalister, Place on Earth, Rasmus og Jamie Talbot to sange hver. Den første Thomas Blachmans gruppe sang var nummeret Wake Up af Arcade Fire, som dommeren selv havde valgt.

Efter gruppens optræden mødte den store roser fra dommerne for dens præstation.

- I helheden var det voldsomt fedt arrangeret. Det er som om, at nu har Thomas (Blachman, red.) fundet de tre solister for at lave den bedste version, og det har altid været ud fra sådan en stram stilistisk overbevisning, der altid er superfedt og giver programmet en hel ekstra dimension, sagde dommeren Remee.

Sanne Salomonsen var enig.

- I har været konsekvente fra start til slut, og I har udviklet jer fra start til slut. Dette var i min verden jeres bedste performance. Jeg håber fra hjertet, at I holder sammen bagefter, for I har vitterligt en chance for at klare jer som gruppe, sagde den kvindelige dommer.

Place on Earth kan se frem til at skulle indspille en ep med producerne Andreas Krüger og Kewan. Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018

- Det er så sindssygt

Den anden sang, gruppen optrådte med, var Electric Feel af MGMT, som producerne Andreas Krüger og Kewan havde valgt, og Thomas Blachman var begejstret for gruppens performance.

- Det er, når popmusik er fedt, og jeg har lyttet på det her nummer hver dag i 10 år. Det er så godt gået, og det viser med et vildt ord jeres attitude - i hvor mange retninger I kan gå og stadigvæk være stinkende elegante, stinkende cool og stinkende fremtid. Skal der nogensinde ske noget med nogen artister i virkelig stor stil efter det her, er det jer, sagde han.

Efterfølgende blev feltet barberet ned til to, hvor Place on Earth og Jamie Talbot gik videre til finalerunden. Gruppen sang vindersangen "Young", og Kathrine Ørnfelt kunne ikke holde sin glæde tilbage bagefter.

- Det er så sindssygt. Jeg har aldrig været så glad før. Det er stort, og vi er virkelig taknemlige, sagde hun.

Mia fra sidste sæson

Det er ikke første gang, at der har været en deltager fra Hedensted Kommune med i en X-Factor-finale. I sidste sæson kunne man opleve den dengang 15-årige Mia Kjær Sørensen fra Ølsted, der endte som nummer tre.

På trods af at Mia Kjær Sørensen ikke vandt, blev hun, da hun kom hjem til Ølsted igen, fejret af mange fremmødte mennesker på Ølsted Skole, som hun gav koncert til.

Derudover hyldede Hedensted Kommune X-Factor-finalisten ved at give hende en Hollywood-flise med hendes navn indgraveret, som lå foran Café Cozy i Hedensted. Der fik flisen dog kun lov til at ligge i en uge, inden den blev stjålet.

Man har efterfølgende ikke hørt meget fra den unge sangerinde, indtil december 2017 hvor hun udgav julesinglen "Merry Christmas".

Om Kathrine Ørnfelt bliver fejret for sejren, vides endnu ikke. Men hun og gruppen kan se frem til at skulle indspille en ep med de anerkendte producere Andreas Krüger og Kewan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce